Kai Strauss afløser Fred Chapellier i Kattrup

Kai Strauss
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Endagsfestivalen Old School Rockin’ Blues Festival, som finder sted i Kattrup i morgen, lørdag den 27. august, blev midt på ugen ramt af et afbud. Det var den franske bluesmand Fred Chapellier, der måtte melde forfald.

Fred Chapellier havde ellers indvilget i at stå for en slags hyldestkoncert til Stevie Ray Vaughan, idet det netop den 27. august er 32 år, siden Stevie Ray Vaughan blev dræbt i et helikopterstyrt.

Fred Chapellier
Foto: Jakob Wandam

Imidlertid er Fred Chapellier grundet længerevarende sygdom blevet nødsaget til at aflyse alle aktiviteter i august og september, oplyser Gunni Mogensen, formand for foreningen Hovedgård Bluesfest, til Bluesnews.dk.

I et Facebook-opslag skriver Gunni Mogensen endvidere: ”Vi håber og ønsker, at I ALLE vil hjælpe os med at sende positive vibes og tanker afsted til Fred Chapellier i Frankrig, han har brug for det!”

Kapabel

Kai Strauss
Foto: Frank Nielsen

Hovedgård Bluesfest, der også går under navnet BluesHouse, har heldigvis gennem hurtigt og effektivt arbejde sikret en kapabel afløser for Fred Chapellier.

Det bliver tyske Kai Strauss & the Electric Blues All Stars, der i stedet kommer til at optræde på Old School Rockin’ Blues Festival.

Kai Strauss er et velkendt og værdsat navn på de danske bluesscener, hvor han ofte har optrådt både med sine Electric Blues All Stars og i andre konstellationer. Hans kærlighedsaffære med Danmark rækker tilbage til 1990’erne, hvor Kai Strauss var guitarist hos Memo Gonzalez & the Bluescaster og flere gange besøgte landet.

Kai Strauss med Kat Riggins
Foto: Frank Nielsen

Siden dannede Kai Strauss sit eget band, men han har også delt kapelmester-status med amerikaneren Tony Vega i Vega Strauss Band, som for eksempel spillede i Danmark i 2018 (læs her). Og i 2021 var han gæst hos Kat Riggins på Blues Heaven-festivalen i Frederikshavn (læs her), som han vender tilbage til på dette års festival (læs her).

På Old School Rockin’ Blues Festival stiller Kai Strauss med the Electric Blues All Stars i udvidet formation med blæsersektion.

Læs mere om lørdagens Old School Rockin’ Blues Festival her og om Kai Strauss her.