Køge Blues Festival 2020

Tekst: Peter Widmer

Køge Blues Festival, der arrangeres af Musikforeningen Bygningen, blev en realitet for første gang i 2018, og den blev betegnet som en pæn succes (læs anmeldelse her).

Anden udgave af festivalen foregik den 16. februar 2019 med navne som The Kokomo Kings og Big O & the Blue Quarters på plakaten, og festivalen var hurtigt udsolgt. I indeværende år gentages løjerne så, og Køge er jo til at nå fra mange steder i Danmark.

Blandt andet kan man tage et S-tog fra Københavns Hovedbanegård og flere andre stationer på den relevante S-togslinje, og Køge er hurtigt nået.

Køge Blues Festival 2020 løber af stablen lørdag den 15. februar. Løjerne starter klokken 12, dørene åbnes klokken 11.30, og festivalen foregår på Theilgaards, Theilgaards Torv 6, 4600 Køge.

God blanding

David Kampmann
Foto: Jette Egeskjold

Der er fire musiknavne at fornøje sig med, og de udgør en god blanding af mindre kendte og mere etablerede navne. Dertil kommer, at deres musikalske udtryk er behageligt forskellige.

David Kampmann Trio har guitaristen David Kampmann, der vil være kendt fra bands som rockbandet Baal og bluesorkesteret The Deepers, i front. David Kampmann flankeres af bassisten Jimmy Krogsgaard, der ligeledes vil være kendt fra Baal og The Deepers, og trommeslageren Kristian Karottki.

Trioen gør det primært i bluesrock tilsat et stænk soul, men leverer også mere afdæmpede, harmoniske toner. David Kampmann Trio har en god del live-erfaring, for eksempel fra Mojo Blues Bar og Blågårds Apotek, hvor de har spillet med stor succes.

Autoblues

Autoblues er et andet bud på trio-formatet alt udi bluesrock. Stilen er bluesrock, som vor mor lavede den, med et kraftigt nik til Texas blues.

Autoblues er nok ikke verdens mest kendte band, men at de kan deres kram, har respekt for det materiale, de spiller, og at de kan lide at formidle musikken sammen, er angiveligt noget, der skinner igennem, når de står på en scene.

Autoblues består af Carsten Meents (vokal/guitar), Tino Knudsen (guitar), Christian Braun (bas) og Lars Madsen (trommer).

Varmt navn

Mukherjee Blues
Foto: Peter Widmer

Kvartetten Mukherjee Blues er allerede et varmt navn på den hjemlige bluesscene. Kapelmesteren er guitaristen, sangeren og sangskriveren Oscar Mukherjee, der er først i 20’erne. Sammen med sine garvede medspillere Jakob Holm (guitar), Asmus Jensen (trommer) og Søren Bøjgaard (bas) danner han et stærkt hold.

Jakob Holm har flere fuldlængdeudgivelser bag sig som jazz-guitarist, Søren Bøjgaard har i årevis spillet med Thorbjørn Risager & the Black Tornado, og Asmus Jensen er kendt som en fremragende shuffle-trommeslager og som medlem af Delta Blues Band. Desuden har han ofte spillet med den amerikanske guitarist Omar Kent Dykes.

Oscar Mukherje
Foto: Peter Widmer

Mukherjee Blues spiller først og fremmest orkesterlederens numre, blandet med Chicago blues-feeling, og de har – dog uden Jakob Holm – en udgivelse bag sig (læs anmeldelse her). Den alsidige Oscar Mukherjee spiller også andet end blues og har med sit Oscar Mukherjee Band den West Coast-farvede ep Solid shade of blue på gaden.

På en scene gør Mukherjee Blues det rigtig godt (læs for eksempel her). Der er med andre ord masser af glæde sig til, når kvartetten træder op på Køge Blues Festival 2020.

Vokalorkan

Sahra da Silva
Foto: Frank Nielsen

Københavnske Sahra da Silva har gennem de seneste ti års tid været en integreret del af den danske bluesscene, og det er der ikke noget at sige til.

Sangerinden, der må betegnes som en veritabel vokalorkan, bevæger sig nemlig ubesværet omkring i genrer som jazz, blues og soul, og hendes vokale spændevidde er imponerende.

Efterhånden har hendes stemme udviklet sig til noget af et vokalfænomen, man bare skal høre. Dertil kommer, at Sahra da Silva er en fornøjelse at opleve på en scene, lige meget i hvilken sammenhæng hun indgår, og hun har indgået i mange.

I duo-format har hun for eksempel kunnet høres med bluesguitaristen og sangeren Nisse Thorbjørn, der måske er bedre kendt som Copenhagen Slim (læs for eksempel her). Hun har også kunnet høres live med The Cornbread Project (læs for eksempel her). Og så har hun blandt mange andre også optrådt med den store, veletablerede jazzsaxofonist Simon Spang-Hanssen og med den unge jazzguitar-komet Jacob Artved.

Sahra da Silva
Foto: Frank Nielsen

Sahra da Silva kan høres på et mindre hav af indspilninger, som for eksempel det Danish Music Award-nominerede The Cornbread Project-album Catawampus (læs anmeldelse her). Endvidere har hun en ep og et album bag sig med sit egenartede projekt Sahra da Silva & the Jagged Soul.

Når vokalorkanen Sahra da Silva rammer Køge Blues Festival 2020, står hun i spidsen for sin Sahra da Silva Blues Quartet, der består af Sahra da Silva (vokal), Alain Apaloo (guitar), Laust “Krudtmejer” Nielsen (bas) og Marco Diallo (trommer). Desuden medvirker saxofonisten Marc Bernstein som ”special guest.”

Billetter til Køge Blues Festival 2020 koster kr. 250 plus gebyr i forsalg. Medlemsprisen er kr. 225, plus gebyr, og de kan købes her.