Minde-cd for Nalle

Nalle
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Den odenseanske sanger Rock Nalle, også blot kendt som Nalle, døde den 14. december sidste år (læs her). Et halvt år forinden havde han indstillet sin aktive musikkarriere, men nu udkommer en cd, der blandt andet indeholder nogle af Nalles allersidste indspilninger.

Albummet hedder Den sidste skive og udkommer på forlaget Skulkenborg den 24. marts 2023. De seksten sange, der udgør pladen, er indspillet mellem 2013 og 2022 med forskellige musikersammensætninger. Hele 25 musikere medvirker samlet set på Den sidste skive.

Rhythm & blues-covers

Seks af skæringerne stammer fra en live-optagelse fra Skive Theater i 2019. Der er tale om rhythm & blues-covers som Fats Dominos ”I’m ready”, Faye Adams-hittet ”Shake a hand” og Wilson Picketts “In the midnight hour”, som Nalle selv hittede med tilbage i 1965.

Poul Ewald, Søren Bøje, Nalle, Kell Dalager
Foto: Tina Kruse Andersen

Den sidste skive indeholder også de to numre, som Nalle indsang i 2022 med bluesduoen Bøje&Ewald til deres album Blues til tiden (læs anmeldelse her). Poul Ewald skrev ”Blues for Nalle”, og så indspillede de en version af Sam Cooke-klassikeren ”Bring it on home to me”.

Blandt de øvrige tracks finder man to numre, der tidligere har været udsendt på cd’erne Syngende fynsk og Brunsviger blues (læs anmeldelse af sidstnævnte her). Det drejer sig om ”Andersen blues”, indspillet med Odense Banden og Ole ”Fessor” Lindgreen, og ”Solbjergvej”, der spilles af Arena Luanda alias Arne Lund og Jon Kjærran.

Leadbelly

Den sidste skive findes endvidere en indspilning fra 2022 af Leadbellys ”Goodnight Irene” med dansk tekst af Gert Ole Andersen, så den nu hedder ”Godnat Irene”.

Bag udgivelsen står den odenseanske forfatter Anders W. Berthelsen (som ikke er identisk med skuespilleren af samme navn). Berthelsen har også skrevet tekst til seks af sangene på Den sidste skive.

Albummet var oprindelig tænkt som en markering af Nalles 80-års fødselsdag, som han ville have kunnet fejre den 10. april 2023. Nu bliver det altså i stedet en posthum mindeudgivelse for Odenses musikalske søn.