Miriam Mandipira til DMA Blues 2019

Miriam Mandipira
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Danish Music Awards (DMA) Blues, der afholdes på spillestedet Turbinen i Randers den 14. august 2019, har fået et nyt navn på listen over deltagende musikere.

Det er den herboende afrikanske sangerinde Miriam Mandipira, der er føjet til listen over de optrædende musikere, der vil underholde til DMA Blues 2019-arrangementet. Det oplyser M.C. Hansen, der som projektleder for DMA Blues 2019 har et godt greb om hele arrangementets elementer.

Det bliver således James og Shaka Loveless, Örn Elías Guðmundsson aka Mugison og Miriam Mandipira plus husorkesteret, publikum kommer til at opleve til DMA Blues 2019.

Husorkesteret rummer den svenske multiinstrumentalist Gustaf Ljunggren og den fremragende danske trommeslager Casper Simonsen (læs mere her).

Underligt

DMA Blues 2019 stables på benene ”i samarbejde mellem spillestedet Turbinen, Dansk Rock Samråd (ROSA), JazzDanmark og Randers Festuge”.

M.C. Hansen
Foto: Frank Nielsen

Underligt er det dog, at ingen centrale personer fra det danske bluesmiljø er repræsenteret. Det er trods alt bluesmusik, det drejer sig om.

Næste gang kunne det således være positivt, hvis for eksempel interesseorganisationen BluesDanmark blev involveret (læs om BluesDanmark her).

Hvorom alting er, har DMA Blues hidtil været afviklet på udmærket vis, og på scenen har det været sangeren, sangskriveren og guitaristen M.C. Hansen, der som velbevandret konferencier har bundet tingene sammen.

Sådan bliver det også i år, og med tilføjelsen af blues- og soul-sangerinden Miriam Mandipira som det kvindelige element har arrangørerne givet DMA Blues 2019 en ekstra tand opad, for det kan nærmest ikke blive bedre med dén tilføjelse.

Mangefacetteret

Miriam Mandipira og A Very Big Band
Foto: Jakob Wandam

Miriam Mandipiras talent er nemlig mangefacetteret, og hun er en kvinde, der ”uanset konstellationen brænder … igennem” (læs her).

Miriam Mandipira har gennem efterhånden en del år sunget blues, soul og jazz med mere i mange forskellige sammenhænge. Som solist, som den ene halvdel af duoen med Danmarks ”Mr. Blues”, Troels Jensen, med Delta Blues Band, i kvartetten Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost, med DR Big Band og flere andre.

Miriam Mandipira, der blev kåret som Årets Danske Blues Navn 2016, har flere fine fuldlængdeudgivelser bag sig.

Blandt andre studieindspilningerne Careless love med Troels Jensen, der fik prisen som Årets Danske Blues Navn 2002 (læs anmeldelse her) og Convergence med Mandipira/Lauritsen/Gade/Frost (læs anmeldelse her).

Live-indspilninger

Så er der det sprælske studiealbum My love med Troels Jensen & the Healers (læs anmeldelse her), og live-indspilninger er det også blevet til.

Miriam Mandipira og Troels Jensen
Foto: Jakob Wandam

For eksempel jazz-albummet Miriam Mandipira and her Danish friends live.

Miriam Mandipira spænder således vidt, både genre- og stemmemæssigt, og gør det lige godt, om hun så synger i en kirke, på et musikværtshus eller i store koncertsale.

Endvidere – og måske til manges overraskelse – synger hun såmænd også fornemt på dansk, som hun for eksempel har gjort det på jobs med DR Big Band.

På scenen

Miriam Mandipira
Foto: Peter Widmer

Miriam Mandipira er en oplevelse i koncertsammenhæng (læs her).

Her er hun altid god til at tackle ethvert publikum, om end det til tider kan være svært (læs her).

Med Miriam Mandipira som den seneste og – så vidt vides i skrivende stund – endelige musikertilføjelse til DMA Blues 2019 er der præsteret et interessant og varieret musikprogram.

Desuden er der jo lige et par priser, der skal uddeles, så alt i alt er der lagt op til en spændende aften på Turbinen i Randers den 14. august 2019.