Vestbo Trio får udsendt deres andet singleudspil i år

Tekst: Peter Widmer

Den yderst velanskrevne instrumentalmusiktrio Vestbo Trio, der stammer fra Aarhus, får snart et nyt album udgivet. Den 18. juni 2021 blev den første af to single-forløbere for trioens kommende fuldlængdeudgivelse sluppet i form af en skive med titlen “To make you feel my love”. Som noget helt nyt samarbejder Vestbo Trio her med Baal-sangeren Bjørn Fjæstad.

Dette foregår på Vestbo Trios kommende album Reflector, hvorfra den første single selvsagt stammer (læs mere her).

Imidlertid har Vestbo Trio absolut ikke opgivet instrumentalmusikken, og den anden single fra Reflector er således instrumentalnummeret ”Jaffe”, der som det første singleudspil fungerer som en fin appetitvækker for det kommende album.

Bluesnews.dk har været i forbindelse med guitaristen Michael Vestbo, der på egne vegne og på vegne af sine to medspillere i Vestbo Trio – bassisten Jesper Smalbro og janitsharen Eddi Jarl – skriver nedenstående ord om deres instrumentalkomposition ”Jaffe” til Bluesnews.dk.

En blanding

Michael Vestbo gør indledningsvis opmærksom på, at: ”Albummet bliver en blanding af numre med og uden vokal, så nu ville vi gerne vise et af de instrumentale numre frem.”

Michael Vestbo
Foto: Peter Widmer

Endvidere skriver Michael Vestbo:

”Vi synes, nummeret ”Jaffe” har et fedt drive lige fra start: Groovet er ret sejt, der er en fed synkoperet rytme i bassen og trommerne. Henover det hører man så lidt senere guitaren spille temaet.”

”Vi synes, stemningen i nummeret er virkelig cool: Temaet går i E-mol, og i B-stykket skifter tonearten så til E-dur – det giver et løft, som vi synes, er lykkedes rigtig godt!”

”Så sad vi og snakkede om, at nummeret er sejt, og hvad kender vi alle tre, som er sejt … ? James Earl Jones er sej! Han spiller jo faren i filmen Coming to America (King Jaffe Joffer), og den der scene, hvor han ankommer til Waldorf Astoria-hotellet i New York i sin kæmpe bil … lige dér skulle de simpelthen sætte det her nummer ind. Så er det sagt! Så dér fik vi idéen til titlen.”

Driver fremad

”Spøg til side, så er der noget sejt over det nummer, og en stemning, som jeg ikke synes, vi har ramt før.”

”Det er cool, det er noget, der driver fremad og rykker, men der er også noget smukt og melodisk over det i B-stykket.”

Vestbo Trio
Foto: Peter Widmer

”Og det er lykkedes at få en nærmest Willie Nelson-agtig guitarlyd på min gamle Levin akustiske guitar, som vi både optog akustisk og samtidig kørte gennem mit elguitar-setup.”

”Det er blevet en unik lyd, som både er træagtig og elektrisk. Det er jeg ret vild med!”

”Vi glæder os til at præsentere nummeret og håber, mange vil lytte med,” slutter Michael Vestbo.

Og vil man lytte med, skal man vide, at ”Jaffe” udkommer i dag den 6. august 2021 på samme platforme som forgængeren “To make you feel my love”. Det vil sige på Spotify, Apple Music, Tidal osv. Nummeret kan desuden købes som download på Vestbo Trios hjemmeside her.