Årets Bluesudgivelse genopstår.

Tim Lothar press_2

I 2013 går ROSA og JazzDanmark sammen om at uddele en Danish Music Award for ’Årets Danske Bluesudgivelse’. Prisen, som sidste gang blev overrakt i 2009 uddeles under dette års Copenhagen Blues Festival, og er en blåstempling af det høje niveau i det danske bluesmiljø.

Når Copenhagen Blues Festival fra den 25. til den 29. september, fylder København med ’blå toner’, vil dansk blues blive hyldet med en helt særlig pris. Genreorganisationerne ROSA og JazzDanmark er gået sammen om at overrække prisen for ’Årets Bedste Danske Bluesudgivelse’, og hvad er mere nærliggende end at gøre det under Danmarks største bluesfestival. Prisen blev senest overrakt i 2009, hvor det var Tim Lothar, der løb med den.

Pris med betydning
Udover den nationale anerkendelse, der følger med prisen, kan den også være en løftestang når det gælder om at gøre sit indtog på den internationale blues-scene. Tidligere vinder, Tim Lothar, fortæller:

”Personligt og kommercielt har det betydet meget for mig. Personligt er det dejligt at blive anerkendt for det man laver. Kommercielt har det boostet min karriere, både herhjemme men især i forhold til udlandet. Den har helt klart med til at åbne dørene til diverse koncert- og festival-bookere, da en officiel Music Award jo er noget de fleste kender og respekterer.”

Vigtig genre – vigtig pris
Med en Danish Music Award til blues-genren, vil man fra ROSA og JazzDanmarks side, gerne vise, at dansk blues herhjemme anerkendes som en vigtig rytmisk genre. Og det er da også ganske nærliggende, at det er rocken og jazzens genreorganisationer, der slår sig sammen om en dansk blues-pris, forklarer daglig leder for ROSA, Gunnar Madsen:

”Rocken og jazzen har – udover deres genremæssige forskelligheder – også nogle fælles rødder og inspirationskilder. Bluesmusikken er såvel kunstnerisk, kulturelt og folkeligt een af de væsentlige ingredienser i megen moderne musik – derfor er det naturligt, at vi bidrager til at fejre og hædre musikken og dens miljø.”

Samtidig er det også intentionen, at en decideret blues-award skal være med til at udvikle miljøet yderligere, ved at rette officiel fokus på genren og derigennem at give den muligheden at komme ud til et bredere publikum.

”Ved at genoplive prisen, er det vores håb, at den danske blues ikke bare får et skub fremad her i Danmark, men også ude i resten af verden. Det fortjener den”, siger sekretariatsleder fra JazzDanmark, Lars Winther.

Om Danish Music Awards Blues:
Prisen uddeles under Copenhagen Blues Festival, d. 27. september kl. 20.00 på HUSET i København hvor prisen til Årets Danske Blues Navn også uddeles.
Vinderen udpeges af en uafhængig og anonym jury nedsat af JazzDanmark, ROSA og det danske bluesmiljø.

Alle danske blues-udgivelser udkommet i perioden 1. januar 2012 – 30. juni 2013 kan nomineres.
Indsend 6 eksemplarer af din udgivelse til JazzDanmark, Blegdamsvej 4, 2., 2200 Kbh N (mrk. DMA Blues), så den er fremme SENEST FREDAG D. 30. AUGUST, for at komme med i nomineringspuljen. Udgivelser indkommet senere end dette vil ikke komme med i puljen.

Mere info på www.jazzdanmark.dk · www.rosa.org · www.copenhagenbluesfestival.dk