Chris Andersen er klar med album nummer to

Chris Andersen
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Den nordjyske bluesmand Chris Andersen debuterede i 2019 med albummet Hammer blues. Bluesnews.dk roste udgivelsen som ”en fin lille akustisk bluesplade … med adskillige perler” og priste såvel Andersens sangskrivning som hans vokal- og guitararbejde (læs anmeldelsen her).

Nu er Chris Andersen klar med en opfølger. Gone fishin’ er det nye albums titel, og lige som med Hammer blues er der tale om lige dele egne numre og covers. Bluesnews.dk har smuglyttet lidt og kan bekræfte, at Chris Andersen fortsat befinder sig inden for det miks af Piedmont blues, ragtime, country blues og folk, som han har vist, at han mestrer både på plade og live (læs for eksempel her).

Skagbo-beskedenhed

Med vanlig skagbo-beskedenhed beskriver Chris Andersen selv Gone fishin’ som musik, der ”kan få publikums fødder til at vippe lidt, håber jeg.” Og Chris Andersen har da også fundet en egen niche på den danske bluesscene med sin optimistiske og luftige, akustiske blues. I internationalt perspektiv kan han sammenlignes med en kunstner som Eric Bibb – som Chris Andersen ikke lægger skjul på, er et stort forbillede – men herhjemme er der ikke mange, der dyrker netop dén stil.

Jenee Fleenor

Offentligheden har faktisk også fået den første forsmag på albummet. Allerede i 2021 udsendte Chris Andersen nemlig singlen ”Back home again (in Indiana)” (læs her). Sangen, der er en duet med Sahra da Silva, findes også på Gone fishin’.

Ud over Sahra da Silva medvirker, på skiftende skæringer, Jens Varmløse på mandolin og akustisk guitar, Olav Poulsen på slide-guitar, Johannes Aaen på klaver og ikke mindst Jenee Fleenor på violin. Fleenor er en country- og bluegrass-violinist fra Springdale, Arkansas, som har turneret og indspillet med navne som Blake Shelton, Rascal Flatts, Reba McEntire og Trisha Yearwood. Hele fire gange i træk, fra 2019 til 2022, er Jenee Fleenor blevet kåret som Musician of the Year ved Country Music Association Awards.

”Supersmagfuld”

Chris Andersen fik kontakt til Jenee Fleenor via en korrespondance med et studie i Nashville. Hun hørte en af Andersens sange og returnerede nummeret med, hvad han selv kalder ”en supersmagfuld violin”. Bluesnews.dk har hørt resultatet og er tilbøjelig til at give ham ret!

Chris Andersen og Johannes Aaen
Foto: Jakob Wandam

Gone fishin’ er indspillet i Varmløse Recording-studiet og mixet og mastereret af Laust ”Krudtmejer” Nielsen. Albummet indeholder tolv numre og udkommer lige som debuten på pladeselskabet Straight Shooter. Gone fishin’ vil være at finde på streamingtjenesterne i løbet af februar – den eksakte dato er ikke fastlagt i skrivende stund – og en fysisk cd forventes at følge ultimo marts.

I forbindelse med udgivelsen spiller Chris Andersen i duoformat med Johannes Aaen på Skagen Fiskerestaurant den 17. og 18. februar.