Danish Music Awards Blues 2024 tager imod indstillinger

Kira Skov var en af de optrædende ved sidste års Danish Music Awards Blues
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Jakob Wandam

Onsdag den 14. august uddeles dette års Danish Music Awards (DMA) Blues ved en ceremoni på Værket i Randers. Og hvis man vil være med til at bestemme, hvem der skal have priserne, er det nu, man skal til tasterne.

Nu er der nemlig åbnet for indstilling i kategorierne Årets Danske Bluesudgivelse, Blues Liveprisen, Ud af det Blå-Prisen og Årets Hoochie Coochie Man/Woman. Frem til deadline mandag den 1. maj klokken 23.59 er det muligt for enhver at komme med bud på, hvem der bør tildeles en DMA Blues.

Det er Værket/Turbinen, JazzDanmark, Tempi og ROSA (Dansk Rock Samråd), der arrangerer DMA Blues 2024 med støtte fra Randers Festuge samt Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik.

Årets Danske Bluesudgivelse

Prisen for Årets Danske Bluesudgivelse skal gives til et bluesalbum, der er udgivet i perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024. Derudover skal udgivelsen opfylde følgende kriterier:

 • kapelmester skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark
 • hovedsolist skal være dansk, hvilket vil sige født eller fast bosiddende i Danmark eller have væsentligt tilknytningsforhold til Danmark
 • udgivelsen skal være af minimum 30 minutters varighed og offentligt anskaffelig
 • både fysiske udgivelser og online-albums kan indstilles
 • musikken må ikke have været udgivet før

Thorbjørn Risager
Foto: Frank Nielsen

I princippet kan enhver foretage en indstilling i denne kategori, men vær opmærksom på, at man skal uploade cover og musik eller link til stream. Indstilling foretages her.

Sidste år gik prisen til Thorbjørn Risager & the Black Tornado for albummet Navigation blues (læs anmeldelse her).

Blues Liveprisen

Til Blues Liveprisen skal man indgive en motiveret begrundelse, når man indstiller et navn (eller flere). Til gengæld favner kategorien både musikalske oplevelser, som man har haft på et egentligt koncertsted, og koncerter eller andre live-optrædener, som er tilgængelige på nettet.

I sidstnævnte tilfælde skal optagelserne være foretaget mellem 1. maj 2023 og 30. april 2024 og være af en længde på mindst 25 minutter. Bemærk desuden, at man som indstiller skal indgive:

 • navn og kontaktinformationer på indstilleren
 • navn og kontaktinformationer på den indstillede solist/det indstillede band
 • begrundelse (max 500 tegn) for indstillingen, eksempelvis særlige live-optrædener, udgivelser, videooptagelser eller projekter
 • eksempler på hvor, hvornår og hvordan den indstillede solist/det indstillede band har gjort sig særligt bemærket i perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024

Det er muligt at uploade lydfiler, men det er ikke et krav. Indstilling foretages her.

Sidste år gik Blues Liveprisen også til Thorbjørn Risager & the Black Tornado.

Ud af det Blå-Prisen

Katrine Schmidt
Foto: Frank Nielsen

Om Ud af det Blå-Prisen hedder det: “Prisen gives til et nyt navn/ubeskrevet blad, der i det forgangne år i særlig grad har gjort sig bemærket, enten med et nyt og anderledes take på en blå musikalsk feeling eller som besidder et særligt talent, musikalitet og forståelse for bluesmusikken og dens beslægtede genrer.”

Man kan indstille en eller flere solister eller bands til prisen, og også her skal er indgives en motiveret begrundelse. Det kan gøres på baggrund af udgivelser, koncertoplevelser eller andet, og der mulighed for at uploade eksempler.

Indstillingen skal angive:

 • navn og kontaktinformationer på indstilleren
 • navn og kontaktinformationer på den indstillede solist/det indstillede band
 • begrundelse (max 500 tegn) for indstillingen, eksempelvis særlige liveoptrædener, udgivelser, videooptagelser eller projekter i perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024
 • eksempler på hvor, hvornår og hvordan den indstillede solist/det indstillede band har gjort sig særligt bemærket i perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024

Indstilling foretages her.

Modtageren af Ud af det Blå-Prisen 2023 var Katrine Schmidt.

Årest Hoochie Coochie Man/Woman

Sahra da Silva
Foto: Frank Nielsen

Sidste år var der overraskende hele to modtagere af ildsjælsprisen, altså både en Hoochie Coochie Man og en Hoochie Coochie Woman. De to prismodtagere var Laust ”Krudtmejer” Nielsen og Sahra da Silva. Noget tyder på, at denne praksis fortsætter i år. I hvert fald skriver ROSA: ”Her hylder vi to ildsjæle for deres arbejde på den danske bluesscene.”

Man kan indstille sin ønskede prismodtager her, og indstillingen skal angive:

 • navn og kontaktinformationer på indstilleren
 • navn og kontaktinformationer på den indstillede person
 • begrundelse (max 500 tegn) for indstillingen
 • eksempler på, hvad den indstillede person har gjort for bluesmusikken i Danmark i perioden 1. maj 2023 til 30. april 2024

Nomineringerne

Efter deadline den 1. maj er det et fagudvalg, der står for selve nomineringerne og for at udpege vinderne. Disse vil blive offentliggjort ved prisshowet på Værket den 14. august.

Du kan læse om sidste års prisoverrækkelse her, og du kan få et overblik over de danske (blues-)musikpriser helt tilbage til 1989 her.