Jam Days i Odense

JamDaysLogo_cutAf Jakob Wandam

Jam Days blev afholdt første gang i 2013 som en afløser for den hævdvundne bluesfestival Odense Internationale Bluesdage, såvel som for Odense Folk Festival og Odense Sommer Jazz.

Odense har således ikke længere en egentlig bluesfestival. I stedet sigter Jam Days bredere på jazz- og roots-genrerne som sådan. Der er dog stadig en del blues på festivalen, som i år afholdes fra den 2. til den 6. august.

Festivalen foregår på fem venues i Odenses såkaldte Latinerkvarter: Amfiscenen, Dexter, Farvergården, Studenterhuset og Kulturmaskinen.

Kenny Wayne Shepherd

Kenny Wayne Shepherd

Et af hovednavnene er amerikanske Kenny Wayne Shepherd, som spiller allerede på festivalens første dag på Amfiscenen. Shepherd spillede sidste gang i Odense i 2014, men nu har han et nyt album med i bagagen, Lay it on down, som udkommer den 21. juli.

På andendagen, den 3. august, kan man på Dexter høre Blue Monday Allstars, som består af Poul Halberg, Mika Vandborg, Esben Just, Søren Rislund og H.P. Lange. Og et af de nye, svenske blueshåb, Lisa Lystam Family Band spiller i Farvergården.

Hat Fitz & Cara

Hat Fitz & Cara

Den 4. august indtager den amerikanske bluesman Big Daddy Wilson Amfiscenen, og den danske rhythm & blues-trio L. Wood Joy spiller to koncerter i Farvergården.

Kulturmaskinen har to blueskoncerter den 5. august: Country blues-duoen Hat Fitz & Cara kommer fra Australien, mens Jake Green Band er fostret af den danske bluesscene.

Den 8. august er der et lille ”efterspil”, idet armbånd fra Jam Days også giver adgang til koncerten med The Reverend Peyton’s Big Damn Band på Posten.

Læs mere om Jam Days her.