John Mayall, Robben Ford med flere i Esbjerg.

HOR_JohnMayall_2277Spillestedet Tobakken i Esbjerg præsentere flere internationale blues navne i løbet af efteråret. Heriblandt er disse.

Torsdag 8. august kl. 20.00 På Tobakkens forplads JOHN MAYALL(UK) & Mike Andersen Band
Esbjerg er I denne uge ved at klæde sig på til fest, men inden løjerne for alvor sættes i gang, kan det musikhungrende esbjergensiske bluespublikum få sig en oplevelse ud over det sædvanlige, på en forhåbentlig vidunderlig sommeraften, når Englands mr. Blues himself, JOHN MAYALL besøger Tobakken med sit blændende hold af kompetente musikere. Aftenen åbnes af en af Danmarks bedste og mest omtalte blues/ soul artister, nemlig Mike Andersen og hans fine orkester.
John Mayall er på tur for at fejre en rund fødselsdag, og selv om man ikke lige skulle tro det, så fylder denne karismatiske engelskmand minsandten 80 år, hvilket jo for de fleste ville betyde en pensionist tilværelse med hvad dertil hører, men bare ikke for Mr. Mayall, der med lyst til livet, styr på motorikken og en evig kærlighed til bluesmusikken, stadig farer verden rundt og spiller så vandet driver…..John Mayall blev for alvor et navn da han i starten af 60’erne dannede sit Bluesbreakers, en institution i engelsk musik, der op igennem 60’erne blev fødested for nogle af Englands største musikere igennem tiderne, Eric Clapton, Peter Green, Mick Fleetwood, Jack Bruce, Andy Fraser, Mick Taylor og en lang række navne som har været med til at præge musikbranchen i England igennem de sidste 40 – 50 år!

Danske Mike Andersen og hans band har indvilget i at starte seancen med en omgang stinkende fed blues og soul som man senest kunne høre ved den næsten udsolgte koncert i november sidste år. Det seneste par år har været den rene optur for Mike, der har fået samlet sig et meget kompetent hold musikere, og med de to seneste albums: ”Echoes” fra 2010 og ”Mike Andersen” 2012, har han slået sit navn fast som Danmarks blues/ soul artist no. 1!


Torsdag 26. september kl. 20 – TOMMY CASTRO & THE PAINKILLERS(US)

Vi har igennem flere år forsøgt at trække et af branchens største blues/ soul navne til Esbjerg og langt om længe er det lykkedes! Navnet er Tommy Castro, en kapacitet som igennem de sidste 10 – 15 år har ligget i toppen af alle bluescharts hjemme i USA, og som igennem flere år er blevet hædret med Awards i alle afskygninger. 3 gange har han modtaget den fornemmeste pris af dem alle, nemlig den legendariske Blues Music Award for årets albumudgivelse, og i 2010 modtog han ikke mindre 4 Awards, Årets Album, Årets Mandlige Blues Artist, Årets Band, B.B.King Entertainer of the year!
Hans albums sælger i et omfang som de færreste i den genre kommer i nærheden af, og alt i alt så har han modbevist mange af genrens klicher om at blues musik ikke er andet end et levn fra fortiden som kæmper for dens overlevelse. Glæd jer til en aften i selskab med Tommy Castro og hans band The Painkillers og en ordentlig omgang ” Memphis Soul – drenched R&B…Top of the Line Blues”.


Lørdag 9. november kl. 20.00 BLUES EVENT 2013

M/ bl.a. ROYAL SOUTHERN BROTHERHOOD(US) & THORBJØRN RISAGER(DK)


TIRSDAG 19. NOVEMBER KL: 20.00 ROBBEN FORD(US) & NORDKRAFT BIG BAND(DK)

Èn af de fede guitarister, 20 mands backing band, Rhythm & Blues og swing I lårtykke stråler. Alt andet end kedeligt!

Køb billetter og læs mere om de enkelte arrangementer på Tobakkens hjemmeside.