Historisk spillested kæmper for bluesmusikken i Århus.

V58-1

 

I 2014 fik Ny V58 (tidligere Vestergade 588) i Aarhus ny forpagter, Ebbe Ottzen. Han kæmper en daglig kamp for at få det legendariske spillesteds økonomi til at køre rundt.  Han søgte honorarstøtte fra Aarhus kommune til 2015. En støtte ordning som er livsnødvendig, hvis et spillested skal overleve på den lange bane. Han fik desværre afslag med begrundelsen at der allerede var tilstrækkeligt med spillesteder med lignende musikprofil i byen. Det slog ham ikke ud, og han knokler videre for at få stedet op at køre. Der er tre bookere tilknyttet, der administerer koncerter inde for de forskellige musikgenrer. Den røde tråd er et sted for det modne publikum med blues, jazz og rock live koncerter.

Ebbe Otzen er forpagter på Ny V58.

Ebbe Ottzen er forpagter på Ny V58.

Det er NY V58 plan atter at søge honorarstøtte til 2016, og stedet er i gang med at booke koncerter for resten af året.
Blues programmet frem til sommeren ligger nu fast, men der kan måske snige sig flere ind, så hold øje med deres side www.nyv58.dk eller med Boysens Blues Venner på Facebook, som står for blues på stedet.

Foruden de masse blueskoncerter på stedet er der med stor success etablere åben blues jam, hvor musikere kan tage deres instrument med og give et nummer med aftenens husorkester. Der kommer typisk mellem 80-100 publikummer og der typisk dukker 15-25 musikere op hver gang.

Følgende blueskoncerter og jam arrangementer er planlagt frem til sommer:

Søndag d. 12.04.: Blues Jam Vært: Franck White

Tirsdag d. 14.04.: Tony Vega Band feat. Kai Strauss

Fredag d. 24.04.: Blues’n’food & HP Lange and Delta Connection

Fredag d. 08.05.: Organic3 feat Michael Bladt – Hammond Organ Soul Jazz

Fredag d. 15.05.: Shades of Blue

Søndag d. 07.06.: Blues Jam Vært: Uffe Steen

Lørdag d. 13.06.: Uffe Steen Trio

Lørdag d. 27.06.: Nathan James (USA)