Spændende efterårsprogram i Silkeborg.

RuthieforsterDanmarks ældste bluesforening ligger i Silkeborg og har efterhånden over 20 år på bagen. B’Sharp har nu sit efterårsprogram klar med følgende arrangementer på programmet.

Søndag den 4. Sept. kl. 14 – 17 – Åben blues jam med Max Wolff
B’Sharp starter efteråret med blues jam. Vært er en af Danmarks bedste old school guitarister – Max Wolff. Kom med din guitar og vær med. Alle er velkommen.

Lørdag den 17. Sept. kl. 20 – HPnge Band & B.B & The Blues Schacks (D)
B’Sharp starter efteråret med et af Europas bedste og mest prisvindende blues bands, de fra Hildesheim i Tyskland stammende B.B. & The blues Shacks. Bandet har efterhånden opbygget en trofast fanskare i Silkeborg og omegn. Vi får serveret en lækker cocktail mix af Chicago, Texas og Westcoast blues.
HP Lange er her i 2016 aktuel med en helt ny cd – Travelling Man Blues. Bandet består af HP Lange på guitar og vokal, Paul Junior på bas og JK Dam på trommer. Desuden er banjospilleren Niels Bonefass trådt ind i billedet. På scenen leverer bandet et energisk mix af Delta Blues, gospel og folk – en blanding af egne sange og traditi- onel musik fra Mississippis delta.

Lørdag den 8. okt. kl. 21 – Ron Hacker & The Hacksaws (US/DK)
Den 70-årige amerikanske blues og slide-guitarist Ron Hacker er atter i Danmark,
denne gang direkte fra en stor turné i Frankrig. Ron var med stor succes i Danmark i april 2015 og ønskede stærkt at vende tilbage. Ron har spillet sin delta blues i San Francisco i mere end 35 år og har adskillige gange optrådt på alle store festivals der. Han har også turneret flittigt i det meste af Europa.

blues-challenge-2016_707x1000Lørdag d. 29. okt. kl. 20.30 på Kedelhuset – Danish Blues Challenge
For første gang arrangerer B’Sharp i samarbejde med Jysk Blues Netværk DBC 2016 i Kedelhuset på Papirfabrikken. Aftenens vinder deltager i The European Blues Challenge 2017, som finder sted den 6.-8. april 2017 i Horsens. Desuden får vinderen 5000 kr., skænket af Møblomania og en kunstgenstand fremstillet af keramikeren Henriette Duckert. De tre deltagere er:

The Cornfeds
The Cornfeds spiller semi-akustisk blues, hvor repertoiret hovedsageligt består af klassiske bluessange fra omkring 1920-1950. Med inspiration i datidens instrumentering
fremføres sangene på resonator guitar, vaskebræt, blik-kopper, skeer, march-stortromme, mundharpe, halvakustisk guitar og bas. Det hele krydres med egne kompositioner
samt numre af nutidige kunstnere, der selv trækker på indflydelse fra den
tidlige blues æra.

Black Dog Howl
I en blanding af græsgrøn forstadsidyl, prærieagtige landskaber og sumpede, næsten gotiske kratskove, udfolder narrativerne i Black Dog Howls univers sig. Det er sej blues med whiskey i blodet og Mississippi-mudder på guitaren. Sanger og guitarist Mazdaks fortællende og engagerende stemme står stærkt i centrum for fortællinger fra sydstaterne og livet. Signe Møller Rosendal er på trommer, percussion, piano og sang.

Paragraph8ight
Et rutineret band som startede helt tilbage i 80erne. Efter en længere pause er de
tilbage igen. Det føles næsten som født på ny, da drengedrømmen til fulde blev
indfriet med deres egne numre på albummet ‘dan gone west’ optaget i Medley Studio igennem 10 intense dage i oktober 2015. Primært egne numre i blues, swing og rock genren. Kopidelen er af kunstnere som Johnny Winter, Jimi Hendrix, ZZ top m.fl.


Torsdag d. 3. nov. kl. 20.30 på Kedelhuset – Ruthie Foster
Farvede sangerinder med en opvækst i gospeltraditionen har altid banet sig nådesløst vej til hjertekulen Der er en sjælefyldt nærvær i deres udtryk, som man kun kan gribes af. Men selv blandt disse dukker der af og til én op, som alligevel skiller sig ud med en sjælden stemme og karisma. Til denne kategori hører fænomenet rutHie foSter, som anmeldere da også har sammenlignet med de allerstørste sangerinder, så som Aretha Franklin og Ella Fitzgerald. Det har resulteret i et utal af nomineringer og priser, bl.a. Blues Music Award, Contemporary Blues Artist Of The Year, GRAMMY nominering og meget andet. I maj i år fik hun en Koko Taylor Award for Best Traditional Female Blues Artist.
Ruthie stammer fra Texas hvorfra hendes musikalske hjerte stadig banker. Ruthie og hendes kvindelige band rejser heldigvis ofte verden rundt og deler deres talent og musikalske nærvær med os, med stop i Kedelhuset, som er den ene af de kun to kon- certer i Danmark! Forsalg: www.silkeborgbilletten.dk

Lørdag d. 19. nov. kl. 21 -Latvian Blues Band (LAT)
Latvian Blues Band stammer fra Letland og bliver et nyt, spændende bekendtskab. Et super-band, med alt til faget hørende af talent inden for soul, blues og R&B (B.B. King, The Blues Brothers) – Chicago style blues!
Denne aften skal vi høre de 6 drenge fra Riga som det helstøbte band de er – hele pakken leveres med ægte sjæl, den store spilleglæde leveret langt ud over scenekan- ten! Med Latvian Blues Band i blues-party-køkkenet går ingen sultne hjem!

Lørdag d. 3. dec. kl. 21 – Mac Arnold & Plate Full 0’blues (US)
Sanger og guitarist Mac Arnold har en lang karriere bag sig, som for alvor tog fat da han flyttede fra Macon, Georgia til Chicago i 1965 for at arbejde sammen med saxofonisten a.c. reed. I 1966 – kun 24 år gammel gik en af hans drømme i opfyl- delse. Han blev medlem af det legendariske Muddy Waters band.
I 2007 var han med til at starte Greenvilles første Blues Festival, som finder sted hvert år. Her blev han forenet med sine gamle venner A.C. Reed, Hubert Sumlin, Bob Margolin og Willie Smith, som alle har været en del af The Muddy Waters Band.
Mac Arnold har i de senere år turneret flittigt i Europa og nu kommer turen for første gang til Danmark og Rampelys i Silkeborg. Rygtet siger at det bliver hans sidste optræden i Europa. Derfor burde du sikre dig et billet allerede nu med den 74-årige blueslegende. Old School Blues når det er bedst.

Læs mere og køb billetter via www.bsharp.dk