Tim Lothar kæmper sig i finalen til ISC Songcontest.

Tim Lothar 400pixBluesmusikeren Tim Lothar fra Frederikshavn har som den eneste danske kunstner fået en sang med i finalen i en af verdens største sangskriver-konkurrencer, ISC, International Songwriting Competition, i USA.

Over 20.000 deltagere sendte bidrag ind, og nu er finalisterne i de 22 forskellige kategorier fundet. Kun cirka én procent af sangene slap igennem nåleøjet.

Tim Lothar havde to sange med i kategorien blues, og de nåede begge videre til semifinalen, hvor 60 sange kæmpede om 13 pladser i finalen. Her var danske The Blues Overdrive og Retah Burton & Finn Poulsen også flot repræsenteret, med sangene “Death On The Highway” og “Crying the Blues”.

Men det blev altså kun Tim Lothar der nåede gennem nåleøjet til finalen med sangen “25 Places”. Her kæmper han med sangskrivere fra USA, England, Norge, Frankrig, Canada, New Zealand og Australien.

ISC er den største konkurrence af sin art og har det mest prestigefyldte dommerpanel i verden samt eksponering til de mest indflydelsesrige beslutningstagere i musikverdenen. Af dommere kan nævnes Tom Waits, Jeff Beck, Derek Trucks & Susan Tedeschi, Bruce Hornsby, Bernie Taupin, John Mayall og Suzanne Vega.

Tim Lothar er den eneste dansker, som er repræsenteret i de 22 kategori finaler, hvor deltagerne kæmper om en samlet præmiesum på cirka 1 million kroner.

Stort tillykke til Tim, vi krydser fingere for en topplacering!

www.timlothar.com
www.songwritingcompetition.com