Tuesday Night Brass Band streamer baggårdskoncert

Tuesday Night Brass Band

Tekst: Jakob Wandam

Tuesday Night Brass Band er normalt et fast månedligt punkt på programmet hos Mojo Blues Bar i København. Orkestret spiller funky jazz, blues, og rhythm & blues i New Orleans-stil, og som navnet antyder, er det med messingblæserne som omdrejningspunkt.

Sammensætningen af Tuesday Night Brass Band har varieret en smule, men blandt medlemmerne har man set Johan Bylling Lang (saxofon), Bjarke Nikolajsen og Peter W. Kehl (trompet), Ola Åkerman og Ole ”Fessor” Lindgreen (trombone), Henrik Silver (sousafon) samt til at holde second line-beatet Søren Frost på stortromme og Esben Duus på lilletromme.

Tuesday Night Brass Band har to udgivelser på samvittigheden. I 2014 kom albummet Live at the Village, og i 2018 fulgte ep’en Come on out.

Koncert fra et hemmeligt sted

Johan Bylling Lang
Foto: Jakob Wandam

I disse karantæne-tider er der ingen musik på Mojo, men 2. påskedag, på mandag den 13. april, er der mulighed for at stille abstinenserne efter levende New Orleans-musik, når Tuesday Night Brass Band i samarbejde med Baggårdsjazz streamer en koncert fra et hemmeligt sted i København NV.

Opstillingen er her Bjarke Nikolajsen, Johan Bylling Lang, Henrik Silver, Søren Frost og Esben Duus. Koncerten finder sted klokken 15 til 16 og kan ses på Baggårdsjazz’ Facebook-side her. Baggårdsjazz er et projekt under JazzDanmark, som blandt andet skriver følgende om initiativet:

”Baggårdsjazz er et projekt, hvor musikere og gård- eller boligrepræsentanter kan være med til at arrangere små koncerter i de mange baggårde omkring i landet til gavn og glæde for folk i vinduerne og på altanerne. Projektets formål er at være et lille lys i en mørk tid og er initieret af de uafhængige spillesteder H15 og 5e i Den Grå Kødby i samarbejde med JazzDanmark. Baggårde i hele landet kan være med i projektet, og både musikere og gård-repræsentanter opfordres til at ansøge.”

Støtter økonomisk

Efter at nedlukningen af landet blev forlænget, lancerede JazzDanmark i samarbejde med DJBFA “Baggårdsjazz version 2”.

Her støtter JazzDanmark og DJBFA koncerterne økonomisk med op til to tariffer pr. koncert og stiller medieplatforme til rådighed. Da bluesen også falder under JazzDanmarks ressortområde, er projektet naturligvis også relevant for bluesudøvere.

Man kan læse meget mere om Baggårdsjazz på projektets Facebook-side og på JazzDanmarks hjemmeside her, hvor man også kan finde et ansøgningsskema.