Blues i Bakkerne er klar med fire danske bands

Tekst: Jakob Wandam

Den 5. september er det atter tid til Blues i Bakkerne. Det er foreningen Sulelængens Venner – tilknyttet kulturhuset Sulelængen i Magtenbølle – der lige som sidste år (læs her) arrangerer en endags-bluesfestival i det højfynske ved Enggaarden i Magtenbølle.

Enggaardens adresse er Magtenbøllevej 94, 5492 Vissenbjerg – cirka 15 km fra Odense centrum.

Blues i Bakkerne har i år fire bands på programmet:

  • Working Mojo
  • Rune Højmark, Richard Farrell og Spencer Gross
  • Maja & Klaus
  • H.P. Lange Big Gumbo

En institution

Odenseanske Working Mojo har eksisteret siden 1992 og er lidt af institution i den fynske hovedstad. Særligt deres årligt tilbagevendende julekoncerter på spillestedet Dexter er et tilløbsstykke.

Working Mojo

Working Mojo har gennem tiden haft flere udskiftninger i besætningen. Fra den oprindelig line-up finder man fortsat Martin Kleiner (guitar) og Thomas Ditlevsen (trommer). Derudover består bandet af Allan Hviid (vokal) – som også synger i The Blues Brothers Souvenir Show – samt Anders Vraa (bas) og Lars Sørensen (klaver og orgel).

De orienterer sig hovedsageligt mod Chicago blues og har blandt andet spillet sammen med Joe Louis Walker på Odense Internationale Bluesdage i 2005. Working Mojo har fire albumudgivelser på samvittigheden, senest 20 years anniversary live, der udkom i 2012.

Forskellige sammenhænge

Rune Højmark (første fra venstre) og Richard Farrell (tredje fra venstre) med Trainman Blues
Foto: Frank Nielsen

Trioen Rune Højmark, Richard Farrell og Spencer Gross har spillet sammen i forskellige sammenhænge gennem årene. Richard Farrell optræder både som solist og som forsanger og guitarist i det Danish Music Award-vindende band Trainman Blues, som også guitaristen Rune Højmark flere gange har optrådt med.

Højmark spiller også på Trainman Blues kommende 2. album, lige som han er en del af Richard Farrell Quartet, der også har et album i støbeskeen (læs mere her). Og så har Rune Højmark spillet med en lang liste af blues- og roots-orienterede navne som M.C. Hansen, One-Eyed Mule, Nisse Thorbjørn og The Consolation.

I Richard Farrell Quartet finder man også bassisten Spencer Gross. Gross har indspillet musik, siden han som barn var en del af duoen Jazbo & Spencer. I dag er han nok bedst kendt som medlem af den Danish Music Award-nominerede string band-trio Twang, men har også i eget navn udgivet albummet Anthropomorphsome samt været medlem af bluesbandet The Blue Genes.

Svendborg

Duo-navnet Maja & Klaus dækker over Maja Kvist og Klaus ”Baba” Jensen fra Svendborg. Sangeren og guitaristen Klaus Baba har spillet og indspillet under et antal variationer af navnet, heriblandt Baba & the Tonebones, Baba & the Electric Swing, Klaus B. Jensen, KB Jay og Mad Dog Baba and the Tonebones.

Maja Kvist og Klaus Baba Jensen
Foto: Frank Nielsen

Både privat og professionelt danner Klaus Baba nu par med sangerinden Maja Kvist, og Bluesnews.dk har oplevet dem ved flere lejligheder, blandt andet om opvarmning for Doyle Bramhall II (læs her) og The Blues Brothers Souvenir Show (læs her).

Maja & Klaus beskriver sig selv som en blues/folk-duo og spiller både klassiske bluesnumre og Klaus Babas egne sange.

Danish Music Award

H.P. Lange Big Gumbo er nok kendt af de fleste bluesfans her til lands. Det skadede næppe omdømmet, at de tidligere på måneden modtog en Danish Music Award for Årets Bluesudgivelse (læs her).

H.P. Lange Big Gumbo
Foto: Frank Nielsen

H.P. Lange albumdebuterede i 1995 og har siden turneret utrætteligt med sin hovedsageligt akustiske roots-blues, som han spiller både som solist og med forskellige musikersammensætninger. Den primære form er dog kvartetten H.P. Lange Big Gumbo, som blev konsolideret i 2019 (læs her).

H.P. Lange Big Gumbo består af H.P. Lange (vokal, guitar og banjo), Jens Kristian Dam (trommer), Dave Stevens (kontrabas) og Niels Bonefaas (violin og banjo). De udsendte den første plade under dét navn, den altså nu prisbelønnede I feel fine (læs anmeldelse her), i 2019.

Gratis entré

Blues i Bakkerne løber af stablen den 5. september klokken 11-17, og der er gratis entré. Dog er tilmelding nødvendig, så det kan sikres, at alle corona-hensyn overholdes. Tilmeldingen skal foretages via mail på magtenboelle@gmail.com.

Publikum skal selv tage havestole med – de placeres i samarbejde med arrangørerne i henhold til afstandskravene for siddende publikum. Der vil være mulighed for at købe spise- og drikkevarer.

Blues i Bakkerne er støttet økonomisk af Nordeafonden, Assens Kommune og Statens Kunstfond.