Bluesforeninger får flere corona-hug

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Tekst: Peter Widmer

Det er ikke let at være kulturaktør i disse coronatider, og det er slet ikke nemt at være arrangør af indendørs koncerter. Dette gælder blandt andet Danmarks bluesforeninger.

Som Bluesnews.dk forleden gjorde opmærksom på, har B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association fået flere corona-hug. Diverse corona-restriktioner har nemlig foranlediget, at B’Sharp har været nødsaget til at foretage flere omrokeringer i deres program (se her).

Imidlertid er dette åbenbart ikke nok, for pr. den 26. februar 2021 meddeler Charlie Tambaur, der er formand og booker for B’Sharp, at foreningen atter er blevet tvunget til at lave om på deres blueskoncert-program.

Som Bluesnews.dk påpegede for ganske nylig, har B’Sharp blandt andet måttet flytte den berammede koncert med Ole Frimer Band (se ovenstående link). Hvor Ole Frimer Band oprindeligt skulle have spillet lørdag den 20. marts, blev deres koncert udskudt til et endnu ubestemt tidspunkt i 2022.

Ny koncertdato

Imidlertid er der nu fundet en ny koncertdato, og Ole Frimer Band spiller således hos B’Sharp den 23. april 2022.

Indtil i dag så det efter flere programændringer ud til, at B’Sharp kunne afvikle fire koncerter i indeværende forårssæson, nemlig med finske Erja Lyytinen lørdag den 17. april og østjyske Frederiksen Blues Band fredag den 30. april.

Erja Lyytinen

Desuden med københavnske Holtsø & Wittrock + generalforsamling søndag den 9. maj og nordjyske Grace James fredag den 21. maj.

Ikke desto mindre har B’Sharp atter måttet forandre deres program. Med en aflysning af koncerten med Erja Lyytinen lørdag den 17. april 2020 er B’Sharps forårsprogram reduceret til tre (kvalitets-)koncerter, og koncerten med Erja Lyytinen og band er flyttet til den 26. marts 2022.

Læs i øvrigt om B’Sharps forårsprogram 2020 her.

Vejlensiske programændringer

Kigger man mod Vejle, er der også programændringer hos Bluesforeningen Crossroads, der sædvanligvis afholder sine blueskoncerter i Bygningen i centrum af byen. Også Crossroads er nemlig ramt af coronarelaterede restriktioner, har som B’Sharp fået corona-hug og har igen måttet ændre på koncertprogrammet.

Working Mojo
Foto: Jakob Wandam

Ser man på programmet for foråret 2021 hos Crossroads, var der planlagt en hel del flere koncerter, end det antal, der i skrivende stund er tilbage at se frem til (se det oprindelige program her).

Af de oprindeligt syv planlagte 2021-forårskoncerter er der nemlig d.d. tre tilbage, og disse er: Fredag den 23. april: Working Mojo, søndag den 2. maj: James Harman & Big Creek Slim og lørdag den 15. maj: Wild Women Blues.

Formanden for bluesforeningen Crossroads Peter Buhl skriver i en e-mail til Bluesnews.dk den 26. februar 2021 nogle uddybende ord om de af foreningens koncerter, man har været nødt til at aflyse og flytte.

Corona-berørte

Peter Buhl skriver under overskriften ”De fire Corona-berørte koncerter”:

Trouble Cats
Foto: Frank Nielsen

Trouble Cats
Det er ikke muligt for Crossroads og Trouble Cats at finde en dato i 2021, der passer begge parter. Vi håber på at det lykkes i 2022.

Alle billetkøbere får billetten refunderet via Billetsalg.dk. For langt de fleste bør dette allerede være sket.”

Holtsø & Wittrock Band
Koncerten den 27. februar er aflyst på grund af forlængelse af Covid-19 lockdown og tiltag mod coronasmitte!

Alle billetkøbere får billetten refunderet via Billetsalg.dk og skal ikke selv foretage sig noget.

Dato for en ny koncert bliver fredag d. 8. oktober 2021 – kort tid efter bandets albumrelease 24/9-21.

(Flere informationer på https://crossroads-vejle.dk/bluesivejle/holtsoe-wittrock-band).”

Landegrænserne

Knud Møller
Foto: Jakob Wandam

Theessink & Møller
”Koncerten den 13. marts 2021 er aflyst på grund af covid-19-nedlukning i Europa og Danmark, som gør det umuligt for Hans Theessink at krydse landegrænserne op gennem Europa.

Alle billetkøbere får billetten refunderet via Billetsalg.dk og skal ikke selv foretage sig noget.”

(Yderligere oplysninger kan man finde på https://crossroads-vejle.dk/bluesivejle/theessinkmoeller2021).

JJ & the Blues Gang
”Blueskoncerten lørdag 27. februar er flyttet til lørdag 27. november 2021.

Billetter købt til d. 27. februar er gældende til d. 27. november. Hvis billetkøber ikke har mulighed for eller lyst til at deltage d. 27. november, så kan billetten alternativt refunderes.

Alle billetkøbere modtager e-mail fra Crossroads med yderligere information.”

Publikum og evt. andre interesserede opfordres til at holde sig informeret på foreningens hjemmeside her, som altid er opdateret med ajourført information.