Nyt fra Chris Copen & John Boutté

Chris Copen
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

I august i år udsendte Chris Copen nummeret ”Hopscotch blues” via YouTube (læs her). Nummeret var den ene af to sange, som Chris Copen indspillede sammen med den amerikanske sanger John Boutté i november 2019, hvor Copen opholdt sig i New Orleans.

Nu har Chris Copen også gjort den anden sang tilgængelig, og det drejer sig denne gang om nummeret ”All around the world”, skrevet af Titus Turner.

Hit

”All around the world” var Little Willie Johns debutsingle i 1955. Det var også hans første hit, idet singlen opnåede en femteplads på Billboards R&B-hitliste. I 1969 ramte sangen igen femtepladsen, denne gang indspillet af Little Milton under titlen ”Grits ain’t groceries”.

Du kan høre Chris Copen & John Bouttés version af ”All around the world” her:

Turné

John Boutté
Foto: David Kabot

Chris Copen og John Boutté skulle have turneret sammen i Europa i sommeren 2020. Takket være coronakrisen måtte den turné aflyses, men parret planlægger at gennemføre den næste sommer, hvis omstændighederne ellers er til det til dén tid.

John Boutté er en af New Orleans’ mest elskede sangere og står blandt andet bag ”Treme song” fra 2003, som er en nyklassiker i New Orleans-musikken og en slags kendingsmelodi for byens Tremé-kvarter. Han er bror til sangerinden Lillian Boutté, og John Boutté fik faktisk sin pladedebut på søsterens gospel-album Hold on, som hun indspillede med Thomas L’Etienne og et dansk band bestående af Finn Faaborg, Orla Pedersen og Hans Knudsen.

Netop Hans Knudsen var Chris Copens sparringspartner på albummet Two generations (2016) (læs anmeldelse her). Dengang gik Chris Copen stadig under navnet Christian Bundgaard (læs mere i Bluesnews.dk’s interview med Chris Copen her).

Solo

Chris Copen
Foto: Jakob Wandam

Ud over de to numre, hvor John Boutté synger, lavede Chris Copen også en række soloindspilninger i Music Shed Studios i New Orleans i 2019.

En af disse optagelser var en udgave af den gamle blues- og jazzstandard ”St. James Infirmary”. Nummeret har en lang og indviklet oprindelseshistorie, men den første indspilning blev foretaget af Fess Williams and his Royal Flush Orchestra i 1927 under titlen ”Gambler’s blues”. Louis Armstrong lavede den nok meste kendte version året efter, nu under titlen ”St. James Infirmary” og med et band, der inkluderede Earl Hines på piano.

Chris Copens version er en instrumentaludgave og altså fremført af Copen alene ved flyglet. Den har han nu også gjort tilgængelig, og du kan høre den her:

Sahra da Silva

På søndag, den 29. november klokken 15, spiller Chris Copen som en del af Sahra da Silva Blues Quintet hos Bluesforeningen Crossroads i Bygningen i Vejle. Billetter kan købes her.

Lørdag den 5. december spiller Sahra da Silva, Kasper “Lefty” Vegeberg og Chris Copen matinékoncert klokken 15 på Mojo Blues bar i København. Billetter kan bestilles på mojo@mojo.dk.