Hollandsk website har kig på danske bluesnavne

Thorbjørn Risager og Emil Balsgaard
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Peter Widmer

Det nederlandske website Bluestown Music har fået et godt øje til blueskunstnere fra Danmark.

Aktuelt er der tre danske bluesnavne, der har fået sat gang i de gode hollændere, der driver websitet Bluestown Music.

Den dynamiske duo, guitaristen og vokalisten Thorbjørn Risager og tangentmanden Emil Balsgaard, får således fin omtale. Det gør de nemlig med deres tredje duo-udgivelse Taking the good with the bad.

Der er brugt pæn plads på foromtalen af albummet, hvis cover er afbildet i naturligt format. Ligeledes er der et farvefoto af de to musikere i forbindelse med et videoklip fra YouTube (se her).

Her spiller Thorbjørn Risager og Emil Balsgaard albummets anden skæring ”I know you rider”. Desuden er hele albummets tracklist opført. Formodentlig dukker der også en anmeldelse op på Bluestown Music (læs også Bluesnews.dk’s anmeldelse her).

Vindende

Trainman Blues
Foto: Riccardo Cereser

Også Danish Music Award-vindende Trainman Blues har fået ord med på vejen på Bluestown Music, da orkesterets seneste album Shadows and shapes er anmeldt, som det kan ses her (læs også anmeldelsen fra Bluesnews.dk her).

Tjekker man endvidere Bluestown Music på Instagram, er der billeder af plakaten til koncerten på Lygten, hvor bandets kommende live-album blev indspillet (læs mere her, og se billedserie fra koncerten, ved hvilken albummet blev optaget, her).

Musikerveteraner

Sidst, men absolut ikke mindst, er der de fire musikerveteraner i Ole Frimer Band, hvis tilstedeværelse på Bluestown Music Bluesnews.dk tidligere har gjort opmærksom på (læs her).

Ole Frimer
Foto: Frank Nielsen

Der bliver gjort ekstra meget ud af Ole Frimer Bands nyeste værk, albummet Live in Eppingen.

Bluetown Music har således på samme side dels en pæn omtale af Ole Frimer Bands seneste album Live in Eppingen, dels et live-videoklip – en Live in Eppingen-teaser – dels et sigende live-billede af bandet og dels et uddrag af et større interview med Ole Frimer, der drejer sig om Live in Eppingen.

Interviewuddraget er oversat til engelsk (læs hele interviewet i dansk version her, og læs Bluenews.dk’s anmeldelse af Live in Eppingen her. Læs også om Ole Frimers diskografi her).

Ovenstående hollandske omtaler af danske bluesudgivelser er ikke de eneste, der findes på websitet Bluestown Music, eller andre steder i det store udland.

Men gå selv på jagt, og bliv atter bestyrket i troen på, at dansk blues udmærket kan klare sig i international sammenhæng, så længe kvalitetsniveauet er tilstrækkeligt højt.