Internationale bluesstjerner i Samlingsstuen

Elles Bailey
Foto: Alex Berger

Tekst: Jakob Wandam

Danmarks måske hyggeligste spillested, Samlingsstuen, er kendt for at kunne præsentere store, internationale bluesnavne på den lille scene i Kerteminde.

Efteråret 2019 er ingen undtagelse, og denne gang er der besøg fra England, Østrig og USA.

Samlingsstuen er beliggende i den fredede bindingsværksbygning Andresens Købmandsgård midt i den nordfynske havneby.

Power-blues og personlige fortællinger

Elles Bailey
Foto: Laurence Harvey

Elles Bailey bor til daglig i Bristol i England, men turnerer flittigt i hele Europa og i USA. Det er også i staterne, at Elles Bailey har indspillet sine to album, nemlig i Nashville, Tennessee. Særligt den seneste cd, Road I call home (2019), er da også country-påvirket, men Elles Bailey mestrer i lige så høj grad rock, soul og blues.

I 2018 var Elles Bailey således nomineret i ikke mindre end fire kategorier ved UKBlues Awards, lige som European Blues Awards nominerede hende til ”Best Female Vocalist” i både 2017 og 2018.

Hendes store, let hæse og soulfulde stemme kan sammenlignes med Beth Hart, men Elles Bailey er sin egen og skriver i øvrigt også sine egne sange.

Man kan derfor forvente både power-blues og personlige fortællinger, når Elles Bailey m. band besøger Samlingsstuen torsdag den 3. oktober klokken 20.

Et lækkert bluesudtryk

Meena Cryle
Foto: Tony Schönhofer

Meena Cryle kendes også blot som Meena, men er faktisk født Martina Kreil i Østrig. Hun har dog skabt sig en international karriere, blandt andet på baggrund af tre album på det store europæiske blues-pladeselskab Ruf Records. Senest har hun udgivet albummet In concert – live on tour (2017) sammen med landsmændene i The Chris Fillmore Band, og det er netop dette hold, man kan opleve i Samlingsstuen.

Chris Fillmore og Meena Cryle
Foto: MC

Sangerinden Meena Cryle og guitaristen Chris Fillmore er bandets to sangskrivere, som har arbejdet sammen i mere end tyve år. Meena har desuden indspillet med blandt andre de to bluesguitarister Joanne Shaw Taylor og Erja Lyytinen, der begge har væltet Samlingsstuen ved tidligere lejligheder (læs her).

Chris Fillmore og Meena Cryle kombinerer på bedste vis elegant bluesguitarspil og en smuk, udtryksfuld stemme med elementer af soul, gospel og rock til et lækkert bluesudtryk, hvor ikke mindst balladerne står stærkt. Begge medvirkede i øvrigt ved Hans Theessinks 70-års fødselsdagskoncert og på den deraf følgende live-cd (læs anmeldelse her).

Meena Cryle & the Chris Fillmore Band forkæler Samlingsstuens publikum torsdag den 10. oktober klokken 20.

Legendarisk bluesband

Sugar Ray Norcia
Foto: Frank Nielsen

Det er ikke mindre end et legendarisk bluesband, der afslutter Samlingsstuens efterårssæson, når Sugar Ray and the Bluetones går på scenen til november. I fyrre år har sangeren og mundharpespilleren ”Sugar” Ray Norcia og hans band spillet deres storswingende blanding af jump blues og Chicago blues, hvilket har udløst et utal af priser og nomineringer. Alene i 2017 var Sugar Ray and the Bluetones og bandets respektive medlemmer nomineret til hele ti Blues Music Awards i slipstrømmen på deres seneste albumudspil, Seeing is believing (2016).

Little Charlie Baty
Foto: Frank Nielsen

Sugar Ray Norcia fra Rhode Island, USA har en fortid i navnkundige Roomful of Blues og Ronnie Earl and the Broadcasters. Sugar Ray er kendt for sit livlige og varierede mundharpespil og en varm, croonende vokal. Han bakkes op af stjernemusikerne Michael “Mudcat” Ward på bas og Neil Gouvin på trommer, og det er en ualmindelig sammentømret enhed, som samtidig emmer af spilleglæde.

Som en helt særlig gevinst for publikum har Sugar Ray and the Bluetones engageret superguitaristen ”Little” Charlie Baty. Denne lagde førhen navn til det hæderkronede West Coast blues-band Little Charlie & the Nightcats, som han dannede sammen med Rick Estrin i 1976. I 2008 lod Baty sig pensionere, men har altså nu ladet sig overtale til at turnere med Sugar Ray and the Bluetones.

Man kan godt begynde at glæde sig til at se og høre stjernebesatte Sugar Ray and the Bluetones feat. Little Charlie Baty i Samlingsstuen torsdag den 21. november klokken 20.

Oplysninger om billetkøb kan ses her.