Jimmy Burns & the Chicago Sessions Band udgiver live-album fra København

Jimmy Burns

Tekst: Jakob Wandam

I efteråret 2021 var soul blues-sangeren og guitaristen Jimmy Burns fra Chicago i Danmark, hvor han turnerede med sit danske Chicago Sessions Band. Som Bluesnews.dk dengang kunne fortælle (læs her), blev en del af koncerterne optaget med henblik på et live-album, og nu er albummet klar til udgivelse. Det fortæller bassist og producer Laust ”Krudtmejer” Nielsen til Bluesnews.dk.

Albummet har fået den sigende titel Live in Copenhagen, og det bliver udgivet mandag den 27. februar, som også er Jimmy Burns’ 80-års fødselsdag. Umiddelbart udkommer Live in Copenhagen kun som streaming-udgivelse.

Bartof og Mojo

Live in Copenhagen indeholder ni numre, som er optaget ved to koncerter henholdsvis på Bartof Station på Frederiksberg og på Mojo Blues Bar i Indre København. Jimmy Burns (guitar og vokal) bliver på optagelserne bakket op af The Chicago Sessions Band, som består af Laust ”Krudtmejer” Nielsen på bas, Morten Lunn på guitar og Carsten Milner på trommer.

På Bartof-numrene medvirker desuden Chris Copen på klaver og Thomas Melau på mundharpe. Det drejer sig om de to skæringer ”I know you’re gone” og ”No consideration”, der blev optaget fredag den 3. december.

Nisse Thorbjørn, Morten Lunn, Jimmy Burns, Carsten Milner, Laust “Krudtmejer” Nielsen, Emil Balsgaard

Resten af numrene, som altså stammer fra koncerten på Mojo onsdag den 1. december, har medvirken af Emil Balsgaard på orgel og Nisse Thorbjørn (Copenhagen Slim) på mundharpe.

Turnéen med Jimmy Burns & the Chicago Sessions Band var en opfølgning på studiealbummet The Chicago sessions (2020), som Laust “Krudtmejer” Nielsen producerede for Jimmy Burns (læs anmeldelse her, og læs mere om albummet her og her). Bluesnews.dk var blandt andet med ved koncerterne på Rampelys i Silkeborg (læs anmeldelse her) og på Underværket i Randers (se billedserie her).