Mindekoncert for Troels Jensen

Troels Jensen
Foto: Peter Widmer

Tekst: Peter Widmer

Man kan høre flere fine musiknavne, der havde berøring med salig Troels Jensen, når der afholdes mindekoncert for bluesguitaristen, komponisten, sangeren og pianisten Troels Jensen, der døde sidste år.

Mindekoncerten finder sted i Kulturhuset Pilegårdens have på adressen Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj, onsdag den 7. juli 2021.

Den 7. juli i år er det nøjagtigt et år, siden Troels Jensen gik bort efter et langt liv i bluesmusikkens tjeneste. I 1968 startede Troels Jensen, Søren Engel på bas, Thomas Puggaard-Müller på guitar og trommeslageren Michael Puggaard-Müller Delta Blues Band. Orkesteret var Danmarks første reelle bluesband, der med diverse afbrydelser og i forskellige inkarnationer kunne fejre 40-års jubilæum i 2008.

Med Troels Jensen som det eneste gennemgående bandmedlem fik Delta Blues Band stor succes både i Danmark og i udlandet. Debutalbummet Delta Blues Band fra 1969 holder den dag i dag, men også flere fine fuldlængdeudgivelser fulgte, heraf nogle som Delta-Cross Band. Desuden spillede Troels Jensen livet igennem i utallige andre konstellationer.

Fine folk

Delta Blues Band
Foto: Peter Widmer

Den sidste inkarnation af Delta Blues Band, der fungerede op til Troels Jensens død i juli 2020, bestod af Troels Jensen (guitar/vokal), Thomas Puggaard-Müller (guitar), Knut Henriksen (bas), Jørgen Lang på mundharpe og Asmus Jensen (trommer). Samme kunne for eksempel opleves på Mojo Blues Bar i København i juli 2019 (læs her).

Når mindekoncerten finder sted i Kulturhuset Pilegårdens have, er denne lokation et godt valg, for ”Det var her, Troels Jensen havde sin ceremoni, så at sige, i forbindelse med sin begravelse,” fortæller Asmus Jensen i telefonen til Bluesnews.dk.

Mindekoncerten varer fra klokken 14 til 16, og følgende fine folk vil hylde Troels Jensen:

Delta Blues Band (Jørgen Lang, Asmus Jensen, Knut Henriksen, Thomas Puggaard-Müller). Troels Jensen sender sikkert en kærlig tanke til sine gamle band-kammerater fra det hinsides, når Delta Blues Band spiller op.

Smukt samarbejde

Den herboende afrikanske sangerinde med mere Miriam Mandipira har begået – og begår – sig i et utal af blues, jazz med mere-sammenhænge, og med Troels Jensen indgik hun i et smukt samarbejde, der blandt andet resulterede i det utrolig smukke album Careless love, der udkom i 2017 (læs anmeldelse her).

Troels Jensen, Miriam Mandipira, Thomas Puggaard-Müller
Foto: Jakob Wandam

Ved mindekoncerten for Troels Jensen optræder Miriam Mandipira med sin Miriam Mandipira Trio, der foruden sangerinden selv består af af de to garvede bluesfolk, Delta Blues Band-guitaristen Thomas Puggaard-Müller og den amerikansk-danske sanger, sangskriver og guitarist Paul Banks.

Miriam Mandipira indgik også i Troels Jensens store orkester The Healers, der både i koncertsammenhæng og på plade gjorde sig aldeles fremragende (læs for eksempel her og her).

The Healers træder også op denne eftermiddag, og mon ikke dette kompetente, erfarne og energiske hold kan få gang i kludene hos dagens publikum? Orkesteret har under alle omstændigheder gode erfaringer med at sprede gode vibrationer.

Stortrommeskind

Dét sørger The Healers, der udgøres af Miriam Mandipira, Lea Thorlann, Pia Trøjgaard, Knut Henriksen, Michael Lee Rasmussen, Tobias Leonardo Pedersen, Anders Gaardmand, Ole Himmelstrup og Nis Toxværd, sikkert også for ved denne lejlighed, selv om orkesterleder Troels Jensen jo mangler.

Michael Puggaard-Müllers stortrommeskind
Foto: Asmus Jensen

Sidst, men absolut ikke mindst, er Benny Holst Trio på plakaten. Med den rutinerede og skattede Benny Holst ved roret, Martin Andersen på violin og Jacob Rathje på sang og guitar kan man sikkert vente sig nogle velturnerede viser med venstredrejede temaer – helt i Troels Jensens ånd.

Troels Jensen var omkring Kulturhuset Pilegården flere gange i sit indholdsrige liv og var i fuldt sving, før han forlod denne verden (læs nekrolog her). “Hvad mere er,” siger Asmus Jensen i telefonen til Bluesnews.dk, ”Pilegården er sådan et sted, der har rigtig mange mindegenstande fra musikkens verden.”

”Jeg ligger i øvrigt selv inde med to stortrommeskind, der har siddet på Delta Blues Band-medgrundlæggeren Michael Puggaard-Müllers stortrommer fra to forskellige trommesæt,” fortæller Asmus Jensen.

Et godt sted

Asmus Jensen
Foto: Frank Jensen

“Michael spiller ikke mere, og jeg har overtaget noget af hans grej, blandt andet de to trommeskind, som jeg gerne vil give væk, så de kommer op at hænge et sted, hvor folk kan se dem og glæde sig over dem.”

”Michael Puggaard-Müller har selv malet de to trommeskind, både det med teksten ”The original Delta Blues Band 1968-2008” og det med ”The Healers – en udvidet blues … ”-teksten. Michaels varemærke MP (for Michael Puggaard) har han også malet på begge stortrommeskind.”

Michael Puggaard-Müllers stortrommeskind
Foto: Asmus Jensen

”Hvis ikke Pilegården har plads til Michael Puggaard-Müllers to trommeskind, vil jeg spørge Charlotte Bertelsen på spillestedet Bartof Station på Frederiksberg, om hun kan finde et godt sted til dem.”

“På den ene eller den anden måde skal de da op til minde om Troels og orkestrene, synes jeg,” slutter Asmus Jensen, der ser frem til at spille med resten af Delta Blues Band til mindekoncerten for Troels Jensen, og mon ikke der bliver fundet en aftager til trommeskindene?

I mellemtiden kan man i øvrigt orientere sig om Troels Jensens musikalske meritter her.

Det koster 160 kr. at deltage i mindekoncerten for Troels Jensen, der løber af stablen onsdag den 7. juli 2021 klokken 14-16, og billetter kan købes her.