Nalles sidste skive nu også på vinyl

Tekst: Jakob Wandam

Som vi tidligere har fortalt om her på Bluesnews.dk, blev nogle af det fynske rock & roll- og blueskoryfæ Rock Nalles sidste indspilninger samlet på cd’en Den sidste skive, der udkom posthumt den 24. marts i år (læs anmeldelse her).

Vi annoncerede også dengang, at en vinyl-version af albummet var i støbeskeen, og denne lp er nu endelig på gaden. Det fortæller forlægger Anders Wedel Berthelsen fra Forlaget Skulkenborg, som står bag udgivelsen.

”Der er kunder, der efterspørger, at numrene også udgives på en god gammeldags vinylplade. Så nu tager vi chancen, selv om det er væsentligt dyrere at få produceret vinylplader end cd-skiver,” siger Anders Wedel Berthelsen, som også har kompileret albummet sammen med musikerne Jon Kjærran og Ulrik Bust.

Opfriskning

Nalle
Foto: Frank Nielsen

For vinyludgavens vedkommende indebærer det, at man har trimmet tracklisten ned til 13 spor. Til sammenligning indeholdt cd’en 16 numre, og de tre, der har måttet lade livet, er lejlighedssangen til den lokale fodboldklub ”Heja Marienlyst” samt live-udgaver af ”Shake a hand” og ”Jersey girl”.

Til gengæld har Nalles fordanskede Leadbelly-cover ”Godnat Irene” (oprindeligt ”Goodnight, Irene”) på lp’en fået en opfriskning i form af et remix med nye optagelser.

Derudover er numrene på Den sidste skive indspillet mellem 2013 og 2022 – de fleste af dem i 2022, kort inden Nalle blev alvorligt syg. Han annoncerede sit karrierestop i juli 2022 og døde den 14. december. Den sidste skive blev udgivet som en posthum mindeudgivelse, lige som Nalles liv og musik blev fejret med en mindekoncert i Odense den 16. april 2023 (læs her).

25 musikere

Jon Kjærran, Anders Wedel Berthelsen, Arne Lund, Sanne Gryholt, Nalle, Poul Ewald

Den sidste skive medvirker – ud over de nævnte Berthelsen, Kjærran og Busk – blandt andre Bøje&Ewald, Michelle Birkballe Band, Henning Kaae og Ole ”Fessor” Lindgreen. I alt optræder hele 25 musikere sammen med Nalle på pladen.

Vinyludgaven af Den sidste skive udkom den 18. oktober, og lige som cd-versionen kan den købes i pladeforretningen Moby Disc i Odense eller over nettet via Moby Discs hjemmeside (her), Avisfordele (her) eller Forlaget Skulkenborgs hjemmeside (her). Den forhandles desuden på Nalle-museet Rock’n Roll Blues by Rock Nalle i Hørve på Sjælland (læs mere om museet her og på hjemmesiden her).