Albumaktuel Bjørn Berge giver seks koncerter i Danmark

Bjørn Berge

Tekst: Jakob Wandam

Den 54-årige bluesmand Bjørn Berge er ikke just kendt for sin traditionalisme. Siden 1994 har den norske guitarvirtuos udgivet plader, der har udfordret bluesens konventioner og blandet især delta bluesens tonesprog med elementer af metal, funk, folk og andet.

Det har resulteret i stærke sange fra hans egen hånd som ”Stringmachine” og markante covers af for eksempel ”Black Jesus” (Everlast), ”Ace of spades” (Motörhead) og ”Drifting blues” (Charles Brown).

Udfordrer sit publikum

Nu er Bjørn Berge klar med et nyt albumudspil, og igen udfordrer han sit publikum. Berge har nemlig allieret sig med sin 37-årige landsmand, sangeren, trommeslageren, komponisten og produceren m.m. Odin Staveland, der blot går under navnet Odin. Tilsammen har duoen Odin + Bjørn Berge skabt en ny stil, som de kalder ”club blues”.

Her fusionerer de to Bjørn Berges guitarbårne blues med knitrende electronica og eksperimenterende pop. Kontrasten understreges af samspillet mellem Berges mørke røst og Odins lyse stemme, og resultatet er noget ganske nyt, der samtidig bør appellere til de mange, der allerede er fans af Bjørn Berges eklektiske bluesudtryk.

Odin + Bjørn Berge har indtil nu udgivet tre singler: ”Get up”, ”Drink up honey I’ve got money” og senest ”Bullet dance”, der netop er udkommet på streamingtjenesterne. Fredag den 24. februar udkommer duoens debutalbum Hoohahs and cat calls.

Soloturné

Bjørn Berge
Foto: Peter Widmer

Samtidig er Bjørn Berge på en soloturné i Danmark. I løbet af uge 8 kommer nordmanden rundt til seks danske spillesteder, hvor han altså optræder uden Odin, men helt sikkert med masser af guitartryllerier, formodentlig på både seks og tolv strenge og utvivlsomt med gavmilde doser af Bjørn Berges karakteristiske bottleneck-slide.

Tourplanen ser ud som følger:

  • Mandag den 20. februar: Godset, Kolding
  • Tirsdag den 21. februar: Kulturhuset Pilegården, Brønshøj
  • Onsdag den 22. februar: Dexter, Odense
  • Torsdag den 23. februar: Walthers Musikcafé, Skanderborg
  • Fredag den 24. februar: Mojo Blues Bar, København
  • Lørdag den 25. februar: Gullanden, Roskilde