Big Creek Slim varsler nyt album med Lightnin’ Slim-cover

Tekst: Jakob Wandam

Den Ikast-fødte bluesmand Marc Rune alias Big Creek Slim udgiver senere på året albummet Going to Germany. Pladen er indspillet med Roger C. Wade på mundharpe, Jaska Prepula på bas og Micha Maass på trommer.

Allerede nu kan man få en forsmag på, hvordan det kommer til at lyde, for den 19. april udsendte Big Creek Slim singlen ”I’m leavin’ you baby”. Nummeret er en fortolkning af en Lightnin’ Slim-single, som udkom på pladeselskabet Excello i 1959. Lightnin’ Slim, hvis virkelige navn var Otis Hicks, skrev sangen sammen med J.D. Miller, som brugte pseudonymet Jerry West.

I Tyskland

Roger C. Wade

Big Creek Slim har flere gange spillet i Tyskland sammen med blandt andre Roger C. Wade. Wade er engelskfødt, men bor i dag i Tyskland og er en del af bluesmiljøet dér. Han var initiativtager til Lockdown sessions og Lockdown sessions volume II, to stjernebesatte bluesantologier, der blev indspillet under coronapandemien.

Roger C. Wade er også frontfigur i Little Roger & the Houserockers, og så er han medlem af det multinationale orkester The European Blues Aces, som debuterede sidste år med albummet A handful of aces (læs anmeldelse her).

Finsk bassist

Jaska Prepula
Foto: Jakob Wandam

The European Blues Aces tæller også Jaska Prepula. Mange danskere vil dog nok især kende den finske bassist fra Tomi Leino Trio, som har spillet mange gange i landet – enten i eget navn eller som backingband for eksempelvis Aki Kumar, Johnny Burgin eller netop Big Creek Slim.

Både Jaska Prepula og Michael ”Micha” ”Maass medvirker på de førnævnte Lockdown sessions-plader, og så har Micha Maass indspillet med blandt andre Vince Weber og Paul Orta og som medlem af Crazy Hambones.

Going to Germany er planlagt til udgivelse på cd, vinyl og streaming til efteråret. ”I’m leaving you baby” kan findes på alle de gængse streamingtjenester via linket her.