Blues Heaven drysser stjernestøv på Freddy’s Bar

Tekst: Jakob Wandam

Når årets store bluesfestival Blues Heaven løber af stablen til november, og de internationale bluesstjerner besøger Arena Nord i Frederikshavn, drysser der også stjernestøv på det nærliggende spillested Freddy’s Bar.

Traditionen tro vil flere af de musikere, der fylder arenaen i weekenden den 12.-13. november, nemlig også spille koncerter på Freddy’s Bars intime scene i dagene omkring festivalen.

Selve Blues Heaven-festivalen begynder fredag den 12. november, men allerede torsdag den 11. november tages der hul på løjerne på Freddy’s.

Underholdende

Gaye Adegbalola

Det er den underholdende amerikanske sanger, guitarist og mundharpespiller Gaye Adegbalola, der er første navn på plakaten om torsdagen. Adegbalola, der har en fortid i trioen Saffire – the Uppity Blues Women, spiller fra klokken 20.

Herefter følger landsmanden Kirk Fletcher, der ved siden af solokarrieren har fungeret som guitarist i blandt andet The Fabulous Thunderbirds og The Mannish Boys.

Fredag den 12. november er der også god grund til at besøge Freddy’s Bar, inden man tager til Blues Heaven – eller hvis man ikke har kunnet få billet til festivalen. Klokken 13 spiller den amerikanske sanger og mundharpemand R.J. Mischo sammen med sit Red Hot Band, der er identisk med den velanskrevne finske Tomi Leino Trio.

Bagefter er der hyldestkoncert til souldronningen Aretha Franklin med italienske Groove City og sangerinden Daria Biancardi.

Oldschool

Lørdag den 13. november fløjtes der til start allerede klokken 12. Denne gang er det norske The Jelly Roll Men, der lægger ud med deres oldschool-Chicago blues. Dagens andet navn er den unge amerikaner Kat Riggins og hendes Blues Revivals, der i Frederikshavn er suppleret med den tyske stjerneguitarist Kai Strauss.

Kat Riggins
Foto: Frank Nielsen

Alle tre dage vil der desuden være besøg fra blæserkvartetten The Bender Brass, som spiller sammen med de øvrige optrædende.

Billetter til koncerterne på Freddy’s Bar koster kr. 250 pr. dag eller kr. 600 for alle tre dage. De kan bestilles på telefon 29 99 39 76 eller via Freddy’s Bars Facebook-side her.

Læs meget mere om de optrædende på Freddy’s Bar og Blues Heaven her, og find praktiske oplysninger om festivalen på Blues Heavens hjemmeside her.