Blues i Silkeborg i foråret 2012

B’ Sharp i Silkeborg har offentliggjort programmet for foråret 2012. Med god blanding af
danske topnavne og internationale artister tegner det til at blive en spændende sæson.

4/2:  Thorbjørn Risager Band
Starten på bluesforåret er lagt i hænderne på danske Thorbjørn Risager og hans band. I de senere år har blues og soul musikken herhjemme gjort sig bemærket ved bl.a. sanger, sangskriver og guitarist Thorbjørn Risager fra København. Han må betragtes som en af Danmarks og Nordeuropas bedste unge soul/bluessangere og som en af tidens ypperste traditionsbærere for den danske bluesmusik.

3/3:  H.P Lange, Troels Jensen & Hugo Rasmussen
H.P. Lange er en af Danmarks unge veteraner. Han har siden midten af 80’erne spillet på alt fra små klubber til store festivaler i Danmark og udlandet. I 1994 slog han sig ned i New Orleans for at studere blues fra dette område. Det blev til mange afstikkere til the Mississippi Delta, hvor han mødte og spillede sammen med folk som Kenny Brown, Junior Kimbrough og R.L. Burnside. I efteråret 2011 blev han kåret som ”årets danske blues musiker.”  Troels Jensen har spillet blues i mere end 40 år. Han har slået sit navn fast i Danmark og Skandinavien, bl.a. gennem sine mange år som frontfigur i Delta Blues Band, og med Billy Cross i Delta Cross Band. Det har givet ham status som dansk blues musiks ”Grand Old Man” – Danmarks Mr. Blues! Som den første fik han fortjent prisen som ”årets danske blues musiker” i 2002. Jazzens ”Grand Old Man”, bassisten over dem alle, Hugo Rasmussen, gør denne trio fuldkommen og til noget specielt. 70-årige ”Hugo”, som han bliver kaldt af de fleste, er en levende legende i dansk folk, blues og jazz. I hans 50-årige karriere har han spillet med danske og store udenlandske navne og det er blevet til ikke mindre end 900 indspilninger!! En fantastisk trio som simpelthen skal høres.

24/3:  Burning Red Ivanhoe
Det efterhånden legendariske danske band – Burnin Red Ivanhoe – blev dannet i 1967 af Karsten Vogel, der arbejdede med tanken om at forene progressiv jazz, rock og blues musik og spændende tekster i et kunstnerisk udtryk. Fra 1967 og de næste syv år frem var Burnin Red Ivanhoe konstant på turné og blev kendt, elsket og kun lidt ”skandaleramt” i det meste af Nordeuropa som flippernes syregruppe og hippiernes hof-orkester. Orkestret var også kendt i Tyskland, England og USA. Midt i 1970´erne og senere i 1980’erne holdt orkestret pause for så igen at samles i 1991 med et brag af en koncert på Roskildefestivalen. Siden da har de spillet en lang række koncerter i Danmark og været på turné i Indien.

14/4:  Magic Slim & the Teardrops (US)
Den snart 75-årige blueslegende Magic Slim (Morris Holt), blev født i bluesens vugge, Mississippi. En fast plads i kirkekoret. Dagligt arbejde i bomuldsmarken. Jo, baggrunden er helt efter bogen for den sympatiske sanger og guitarist Magic Slim, som genser Silkeborg og sine bluesfans efter 4 års fravær.
Han startede egentlig karrieren som pianist, indtil tabet af en finger fik ham til at skifte instrument. I 1967 var Slim klar til at stå på egne ben med bandet Teardrops, der inkluderede hans to yngre brødre på bas og trommer. I midten af 70erne tog karrieren for alvor fart, og siden har Magic Slim & The Teardrops væltet værtshuse i Mississippi, natklubber i Chicago og festivaler og spillesteder overalt i verden med deres Mississippi/Chicago houserockin’ blues!


28/4: Sugar Ray & the Bluetones feat: “Monster” Mike Welch
(US)
Support: Nande, Lothar & Dozzler DK/USA

Sugar Ray tilhører den amerikanske blueselite. Som sanger og harpspiller er han helt på højde med folk som Rod Piazza, Kim Wilson, Darrell Nulish og Tad Robinson. Tilbage i 1978 dannede han The Bluetones sammen med bassisten Neil Gouvin og trommeslager Michael Ward. I 2000 fik de følgeskab af den talentfulde unge guitarist Mike Welch. Fra 1991 til 1997 var Sugar Ray også frontmand i legendariske Roomful of Blues. For et par år siden udgav han sit måske bedste album til dato: ”My life, my friends, my music”. Et musikalsk strejftog igennem hans 40 år lange karriere. Sugar Ray har været i Silkeborg to gange før, i 2003 og 2008. Nande og Tim Lothar må betragtes som øjeblikkets bedste bluesduo herhjemme. Country, blues & roots, som de spiller på nogle sjove instrumenter, med guitaren og mundharpe i forgrunden. De to sammen sørger for en kanonstemning når de indtager scenen med deres livsbekræftende blues. Som ”special guest” har de inviteret den dygtige tyske klaverbokser Christian Dozzler som bor i Texas. Han er bl.a. kendt for at spille og turnere sammen med Texas guitaristen Anson Funderburgh.

Læs mere på foreningens hjemmeside her