B’Sharp i Silkeborg er klar til efteråret

bsharp2017B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association har lagt puslespillet og er klar med efterårets koncertprogram. Og det er blevet et program med stærke danske og udenlandske navne.

Koncerterne er naturligvis åbne for alle, men medlemmer af B’Sharp får op til 50 % rabat ved køb af billet i døren. Studerende får op til 50 % rabat ved køb af billet i døren ved forevisning af legitimation/studiekort.

Medlemskab kan købes i døren ved alle B’Sharps arrangementer. Det gælder fra den dag, man melder sig ind og et år frem.

Bluesjam med Martin Blom

martin-blom-gyngen_mediumLøjerne starter søndag den 10. september, hvor der inviteres til åben blues jam på Rampelys med Martin Blom Hansen som vært. Martin Blom er medstifter af bluesorkestret Trouble Cats, som i år kan fejre 30-års jubilæum.

Foruden at være guitarist, sangskriver og sanger er Martin også en fremragende foredragsholder, og han lover at dele ud af sin viden om bluesmusikken denne eftermiddag.

B’Sharp opfordrer alle, såvel musikere som publikum, til at møde op til en hyggelig søndag eftermiddag på Rampelys.

Shanna Waterstown

Lørdag den 23. september er Rampelys vært for sangerinden Shanna Waterstown.

shanna_4_cutShanna Waterstown stammer fra det sydlige USA. Hun voksede op med gospelmusikken, som hun sang i den lokale kirke. Det var i en tid, hvor Motown soul og gospel var populært i hjemmet. Inspireret af denne musik skrev og komponerede hun sange allerede i en alder af 12 år.

Hun har turneret flittigt i USA og Europa på de store festivaler. Det er dog første gang, at Shanna Waterstown optræder i Danmark og Silkeborg. Hun har været support og stået på scenen med navne som James Brown, Buddy Guy, Maceo Parker, Louisiana Red og Mud Morganfield.

Shanna Waterstown udgav sit første album i 2008, Inside my blues/A real woman. Dét har hun selv produceret, indspillet og skrevet sange til.
I øjeblikket er hun i gang med album nr. 2, som hun formentlig har med i bagagen, når hun gæster B’Sharp og Rampelys.

Shanna Waterstown er på vej som en af de yngste sorte bluesdivaer i vores tid.

Big Creek Slim Band

bigcreekBig Creek Slim, der gæster Rampelys lørdag den 14. oktober, er måske det største danske – og skandinaviske – bluesnavn i øjeblikket, når det gælder traditionel blues. Mere autentisk kan det ikke blive.

Big Creek Slim aka Marc Rune startede faktisk sin karriere på Rampelys, hvor han for snart 10 år siden vandt Møblomania Blues Award og få år efter Danish Blues Challenge. I 2015 blev han kåret til årets danske bluesmusiker, og både i 2016 og 2017 fik han Danish Music Award’en for “Årets danske bluesudgivelse.”

Big Creek Slim gør blueshistorien levende med rå, autentisk og nærværende blues. Han har en stemme og feeling uden lige og spiller lowdown blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howlin’ Wolf og John Lee Hooker. I løbet af de seneste ti år har han udviklet sin egen stil, der har dybe rødder i den sorte blues.

Utallige rejser med guitaren har bragt ham vidt omkring, og han har boet og rakket rund i Louisiana, Mississippi, Arkansas, Alabama og Tennessee. Han er p.t. bosat i Brasilien, hvor han lever af at spille blues. Det halve af tiden turnerer han i Skandinavien og Europa.

Med sig i bandet har han bl.a. den danske blueslegende Troels Jensen og Peter Nande. Desuden kommer fra Finland Jaska Prepula på bas og Mikko Peltola på trommer. De spiller ofte for udsolgte huse, og der rådes til at købe sin billet i god tid!

Danish Blues Challenge 2017

Lørdag den 28. oktober er Silkeborg vært for Danish Blues Challenge/Møblomania Blues Award, der nærmere bestemt finder sted i Kedelhuset.

DBC2017-400x565Danish Blues Challenge 2017/Møblomania Blues Award (DBC 2017) arrangeres af Jysk Blues Netværk og B’Sharp. Formålet er at gøre dansk blues kendt, også på den internationale scene. Sidste år var der fuld hus, og det forventer arrangørerne også i år. De tre finaledeltagere skal findes hen over sommeren og vil blive bekendtgjort derefter.

Vinderen deltager på den 8. European Blues Challenge den 17.-18. marts 2018 i Hell i Norge. Vinderen af udfordringen modtager desuden en kontant præmie på 5000 kr., skænket af firmaet Møblomania, samt en kunstgenstand skænket af keramikeren Henriette Duckert, begge fra Silkeborg. Hertil kommer præmier fra Bjørnholt Musik til de to øvrige finalister.

Tidligere vindere af Møblomania Blues Award er Live Bleeding Fingers, Big Creek Huggy Bear, Alain Apaloo og Michelle Birkballe.

Fra 2011 med både Danish Blues Challenge og Møblomania Blues Award er det The Blues Express, (2011), Chris Grey & the BlueSpand (2012), Big Creek Slim & the Cockroaches (2013), Bound By Law (2014), Christian Bundgaard (2015) og The Cornfeds (2016), der i april 2017 repræsenterede Danmark ved den 7. European Blues Challenge på hjemmebane i Horsens.

Blues’n Soul Night

paulpromo1Der er international træf i Kedelhuset fredag den 3. november, hvor B’Sharp indbyder til Blues’n Soul Night med Paul Lamb & the King Snakes, Johnny Rawls & the Özdemirs og The London Horns.

Paul Lamb & the King Snakes har vundet alt, hvad der er værd at vinde af priser inden for bluesverdenen. De har simpelthen brudt det amerikanske monopol i professionel showmanship, og bandet har efterhånden optrådt på mere end 300 større festivaler.

Med guitarist Ryan Lamb, søn af Paul, er bandet virkelig i topform. Overalt vælter de spillestederne med deres helt unikke univers af soul, akustisk country blues, dansevenlig, swingende vestkyst-boogie og den tungere Chicago-tradition.

Paul Lamb kan lave whooping lyde, hulke og få den lille mundharpe til at lyde som en længselsfuld togfløjte tudende i midnatsmørket, men der kan også gå fest og tidlig rock’n’roll i den.

Med den Ray Charles-inspirerede forsanger Chad Strentz er der er dømt good times og stemning. Her er sing-along og fis og ballade på scenen, når det britiske bluesband med et gevaldigt glimt i øjet serverer deres medrivende festblues, og for et par timer glemmer man simpelthen tid og sted.

johnny_heart_and_soul_002_cutJohnny Rawls er en af de helt store inden for soulmusikken. Født i hjertet af Mississippi er den 66-årige sanger ved at få sig en stor fanskare i Europa. For første gang gæster han Danmark med sit otte mand store orkester, som har en spændende sammensætning fra Tyskland, Italien, England og USA.

Johnny Rawls turnerer konstant med over 200 koncerter om året på spillesteder og store festivaler. Han er en meget alsidig herre; foruden at være en fantastisk sanger spiller han også lead- og basguitar og keyboards, er sangskriver og producent. Der er lagt op til 60’er- og 70’er-soul i verdensklasse.

Trouble Cats

Trouble Cats (Presse)Trouble Cats beviser, at katte har mange liv. Bandet fejrer 30-års jubilæum i 2017, og kemien og bandånden er til stede på samme måde, som dengang det hele begyndte i 1987. Nu blot tilført endnu mere erfaring, kvalitet og power.

De senere år har Trouble Cats skruet gevaldigt op for aktiviteterne, og i 2017 er knappen blevet drejet yderligere opad. I februar udkom live-albummet Live in Aarhus 2017, og siden har bandet turneret flittigt. De står på scenen på Rampelys i Silkeborg lørdag den 18. november.

Trouble Cats er efter 30 år på banen stadig det, de altid har været: et band med sit helt eget udtryk og en stor kærlighed til bluesrødderne og den enkle rock’n’roll.

Thorbjørn Risager & the Black Tornado

“Så er den dér sgu’!” Det var ordene fra sanger og guitarist Thorbjørn Risager, da han og The Black Tornado lod den sidste tone ringe ud efter indspilningen af bandets nye album med den – skulle det vise sig – såre præcise titel Change my game. Det udkom i starten af 2017.

trtbt3-photo-by_soeren_roenholt_low-750x500For den der “var dér,” var ikke så meget det nye album, men lige præcis dét, Change my game repræsenterer. Nemlig vejen væk fra den blå skygge, der altid har fulgt bandet, og hen til et sted hvor man ikke længere “bare” kan rubricere dette foretagende som blues.

“Jamen, jeg elsker blues, og det er også dér, vi kommer fra. Men vi har udviklet os meget, og nu ser jeg gerne, at det er skiltet med “ROCK”, der lyser over os,” siger Thorbjørn Risager. Lørdag den 2. december lyser det over scenen på Rampelys.

Det lader sig i den grad høre, at bandet har 13 år på landevejen og et utal af koncerter bag sig. Thorbjørn Risager & The Black Tornado spiller med en overlegen selvfølgelighed, som man kun kan lære derude på den endeløse landevej. Den vej, som i årenes løb har ført bandet rundt i det meste af Europa med afstikkere til så forskellige steder som Indien og Canada.

Læs mere om medlemskab af B’Sharp og om spilletider, billetsalg m.m. på B’Sharps hjemmeside.