Højoktan guitarblues med Vidar Busk & Ole Frimer i Vollsmose

Vidar Busk og Ole Frimer (Presse)Tekst og foto: Peter Widmer

Der er dømt højoktan guitarblues fra øverste hylde, når to af Nordens mest markante blues- og bluesrock-guitarister, norske Vidar Busk og danske Ole Frimer, giver koncert. Det gør de onsdag den 13. september 2017 kl. 20–22 i Vollsmose Kulturhus. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30. Billetter i forsalg på Kulturhusets hjemmeside til 60 kr.; 80 kr. i døren.

Vidar Busk og Ole Frimer spillede sammen for første gang på en festival i Aalborg i august 2016. Koncerten var kommet i stand via en invitation fra Frimer og blev en stor succes. En fortsættelse af samarbejdet lå i luften, og siden har de spillet flere koncerter sammen. “Busk & Frimer” er nu blevet til en fast konstellation, som også inkluderer den eminente bassist Jesper Bylling og den bundsolide trommeslager Claus Daugaard.

Kræs for bluesguitar-elskere

Det er den fælles interesse for den moderne elektriske bluesmusik i bredeste forstand, som har været grundlaget for samarbejdet. Koncerterne indeholder sange fra begge guitaristers repertoire, og hvem ved, om ikke de også finder på noget nyt sammen. Det er klar kræs for guitarblues-elskere, og medierne har været begejstrede. Dette fremgår blandt andet af nedenstående uddrag fra anmeldelser af “Busk & Frimer”-koncerter:

“En konstellation man bare ikke kan få for meget af. A match made in heaven.”- Peter Widmer, Bluesnews.dk.

“For helvede et par guitarister! Busk, noget af en åbenbaring, spiller lange soloer, man ønsker bare bliver ved og ved. Frimer mere økonomisk, men hver tone matters.” – Kurt Baagø (freelance journalist).

”Det var simpelthen en magtdemonstration af det dansk-norske hold, og publikum rystede vantro og storsmilende på hovedet.” “Denne skribent havde ganske enkelt aldrig hørt noget lignende.” – Jakob Wandam, Bluesnews.dk.

Svært at få armene ned

Også diverse koncertarrangører har haft svært ved at få armene ned af begejstring:

“Fuldstændig magisk koncert med Frimer & Busk. Der var guitardueller der vil blive i hukommelsen i lang tid fremover.” – Blueskartellet, Horsens.

Ole Frimer er et af de mest velkonsoliderede bluesnavne i Danmark og behøver ingen nærmere introduktion. Anderledes forholder det sig med Vidar Busk, der pr. 2016 ikke havde spillet i Danmark i femten år.

Bluesguitarist-ikon

Vidar1 (Presse)Det norske bluesguitarist-ikon Vidar Busk er født 1970 i Langesund i Norge. Som 16-årig rejste han til USA for at spille med den amerikanske bluesmusiker Rock Bottom. Han vendte tilbage til Norge fire år senere, i 1990, og dannede et band, som han turnerede med i Norge. I 1994 modtog de Smugetprisen for deres bedrifter på Smugladen Festivalen.

I 1997 dannede Vidar sit jump-bluesband Vidar Busk & his True Believers. De modtog samme år Notodden Blues Festivals pris, og året efter vandt de Spellemannsprisen (svarer til vores Danish Music Award) for deres første album Stompin’ our feet with joy. Vidar Busk har fået udgivet i alt otte album og har vundet endnu en Spellemannspris (2003). Også hans seneste album Troublecaster fra 2011 blev nomineret.

Vidtfavnende

Vidar Busk er en vidtfavnende musiker, som har flirtet med bl.a. soulmusikken (hør albummet Venus Texas fra 2001) og samarbejdet med rappere. Hans guitarvirtuositet kommer især til udtryk i den melankolske blues. Her bliver det til verdensklasse.

Og højoktan guitarblues i verdensklasse er præcis, hvad man får, når Vidar Busk & Ole Frimer, Jesper Bylling og Claus Daugaard giver den gas ved denne koncert, der tilmed er deres første og eneste koncert på Fyn i år.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstfond.