Copenhagen Blues Festival: Selwyn Birchwood fredag aften på Bartof Station.

Selwyn Birchwood, Floridas nye unge komet, er et guitar- og lap-steel-spillende energibundt. Han leverer sange med en karisma, der får endnu mere gennemslagskraft af hans rå, upolerede stemme. Han spiller højoktan blues – med dyb forankring i rødderne, men samtidig funky og moderne – med passion og ægte feeling. Han fanger sit publikum med sin charme og tiltrækningskraft, og er lige så meget nede på jorden, som hans musik er sjov, tankevækkende og moderne – et væsentligt bud på bluesmusikkens fremtid.
I 2013 gik Birchwoods position fra lokal helt til stjerneskud, da han vandt den anerkendte ”International Blues Challenge” og slog 125 bands fra USA og resten af verden. Han vandt også “Albert King Guitarist Of The Year Award”. Alligator Records’ chef Bruce Iglauer var ikke sen til at tilbyde Birchwood en kontrakt, og debut albummet ”Don’t Call No Ambulance” vandt i maj 2015 en Blues Music Award for “Best New Artist Album”.
Birchwood er født i Orlando, Florida i 1985, og han begyndte at spille guitar som 13-årig og kunne snart efterligne, hvad han hørte på radioen. Så hørte han Jimmy Hendrix.”Det, han gjorde, var overvældende, og da jeg fandt ud af, at Hendrix var inspireret af blues, havde jeg fundet min vej” siger han.

Han lyttede også til Albert King, Freddie King, Albert Collins, Muddy Waters, Lightnin’ Hopkins og især Buddy Guy. En ven fortalte ham, at hans nabo var blues guitarist, og Selwyn skyndte sig at checke det ud. Naboen var Texas legenden Sonny Rhodes, og han blev dybt imponeret af den unge guitarist. Indenfor en måned, havde Rhodes bedt Birchwood om at pakke grejet og tage med på turné.
“Sonny sagde altid: ”Spil hvad du har i hjertet – det har jeg aldrig glemt” siger Birchwood.
Birchwood bor nu i Tampa, Florida, og samlede The Selwyn Birchwood Band i 2010. Bandet består af musikveteraner, der alle er ældre end Selwyn, men som er med på Selwyns friske tilgang til musikken, og som på scenen spiller op mod hinanden og deler løjerne med publikum.

Bandet har været på turné, siden de vandt Blues Challenge, og har spillet store jobs bl.a. på Mississippi Valley Blues Festival, Springing The Blues Festival, Tampa Bay Blues Festival, North Atlantic Blues Festival, The King Biscuit Blues Festival, samt ikke mindst en fantastisk debut koncert på Chicago Blues Festival sidste år. Et par måneder senere var han med på The Legendary Rhythm & Blues Cruise, hvor kun de bedste blues navne bliver inviteret. Han har varmet op for Robert Cray og Buddy Guy, og delt scene med en anden ven og lærer, Joe Louis Walker, som også er med som gæst på ”Don’t Call No Ambulance”.

Ifølge Bruce Iglauer er Birchwood den ægte vare. “Selwyn Birchwood er et fantastisk ungt talent med en stor fremtid. Han skriver gode, smittende og livlige sange og leverer dem med en varm, fortællende stil og et glimt i øjet. Han bliver en af de næste store stjerner i blues verdenen”.
Festivalen har arbejdet et års tid på ar få Birchwood til byen, og vi ser frem til en stor aften i Bartof Station.

Koncerten finder sted på Bartof Station Solbjergvej 3 Frederiksberg – fredag d. 25/9 kl. 20 – Entré 150 kr. – Forsalg: Billetto.dk