Fabian Vang og Richard Farrell i nyt band

Fabian Vang og Richard Farrell
Foto: Christoffer Askman

Tekst: Jakob Wandam

Sonic Saliva er navnet på et nyt band, som netop er debuteret med singlen ”Surrender now”. Bag projektet står Richard Farrell og Fabian Vang-Lauridsen, som sammen har skrevet de otte sange, der udgør det kommende debutalbum.

Den herboende irer Richard Farrell er kendt som forsanger og guitarist i Trainman Blues, som solist og som bandleder i Richard Farrell Quartet, mens guitaristen og produceren Fabian Vang blandt andet kendes fra Fancy Lee og Sam Ghezzi & his Copenhagen Friends. Med i Sonic Saliva er desuden bassisten Søren Bøjgaard, som også har co-produceret og mikset albummet, og trommeslager Anders Toft Larsen.

Søren Bøjgaard spiller også med blandt andre Thorbjørn Risager & the Black Tornado og Pay Day, mens Anders Toft Larsen i lighed med Fabian Vang kan opleves sammen med Fancy Lee og Sam Ghezzi.

Amerikansk jazzpianist

På albummet medvirker desuden den amerikanske jazzpianist Steve Okonski (Durand Jones & the Indications, Okonski) på Wurlitzer og orgel, Lars Emil Riis Madsen på orgel samt Sahra da Silva og irske Jen Tully på kor.

Sonic Saliva er inspireret af moderne soulbands som Black Pumas, hvis psykedeliske soullyd bliver filtreret gennem den bluesopdragelse, som medlemmerne har fået gennem mange år i miljøet omkring Mojo Blues Bar i København. ”Beskidt soul og bluesy melodier” kalder Sonic Saliva selv deres musik, og de beskriver videre debutalbummet med ordene:

“Otte lækre sange, der omfatter soul, blues, indie og jazz. Mere end nogensinde har vi brug for samhørighed i verden. Disse otte sange er en ode til denne evigt foranderlige verden, et heart map af et album, som tilskynder os til at vælge modets, medfølelsens og mest af alt kærlighedens vej.”

Snigpremiere

Singlen ”Surrender now” udkom på streamingtjenesterne den 31. januar, og debutalbummet, som også bærer titlen Sonic Saliva, udkommer lørdag den 17. februar. Samme dag er der releaseparty på Mojo Blues Bar, men allerede på torsdag den 8. februar er der snigpremiere på Sonic Saliva som live-band på Charlie Scott’s Bar, ligeledes i København.

Sonic Saliva er også plantagt til udgivelse på vinyl med et cover designet af Guglielmo Corduas, men den forventes først klar til april. Man kan støtte projektet og forudbestille lp’en her. Det er endnu uvist, om en cd-udgivelse bliver en realitet.

Nedenfor kan du se musikvideoen til ”Surrender now”, som er filmet, redigeret og produceret af Christoffer Askman.