Forårsprogram fra Danmarks ældste bluesforening

bsharp-logo-2016_blueDanmarks ældste bluesforening, B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association, er klar med sit program for foråret 2017.

Alle koncerterne foregår på Rampelys, Bindslevsplads 6, Silkeborg, med undtagelse af koncerten den 12. april, som foregår i Kedelhuset, Papirfabrikken 72.

 

22. januar: Åben blues jam med H.P. Lange

H.P. har spillet i mere end 35 år på festivaler, spillesteder, værtshuse og i alle afkroge af Danmark. Det er, hvad Danmarks bedste old school-guitarist, H.P. Lange, kan skrive på sit visitkort. Country- og Mississippi-blues af høj klasse!

Denne eftermiddag skal han holde styr på en masse musikere, som forhåbentlig dukker op og vil jamme med H.P. B’Sharp lover, at det ikke bliver kedeligt.

4. februar: Ole Frimer Band

Den aarhusianske sanger og guitarist Ole Frimer, med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med afdøde Peter Thorup, dannede i 2010 et nyt Ole Frimer Band. De har med stor succes lanceret en ny progressiv stil med rødder i blues og elementer fra rock, jazz og fusion. Dansksprogede tekster vinder mere og mere indpas i koncertrepertoiret, men der gives stadig god plads til bluestraditionen.

Orkesteret er i dag et af de mest efterspurgte bluesbands i Danmark. Bandets udgivelse Blålys (2014) blev anmelderrost i Danmark, ikke mindst på grund af sine danske tekster. Med i orkesteret er bl.a. Danmarks bedste klaverbokser, Palle Hjort – fast inventar hos bl.a. Savage Rose.

earlth18. februar: Earl Thomas (US)

Den amerikanske super-vokalist, komponist, producer og entertainer Earl Thomas fra San Diego gæster Silkeborg og Rampelys. Earl Thomas har skaffet sig en status som en af branchens allerstørste stjerner gennem energifyldte koncerter. Han er en sand entertainer på scenen, en stor sanger og i tillæg også en fantastisk danser. Det sidste er absolut med til sætte præg på hans koncerter og gøre dem til specielle oplevelser.

Han er i besiddelse af en veritabel guldstemme, der fungerer fremragende på mange forskellige planer. Denne unikke vokalist mestrer hele spekteret af blå farvede toner, fra det blide afdæmpede og indsmigrende til det mere rå og hårdtslående. En koncertoplevelse du ikke må gå glip af. Sjælfuldt, energifyldt og underholdende.

11. marts: Fried Okra Band + generalforsamling

En trio fra København, bestående af Morten Lunn (vokal, guitar & diddley bow), Thomas Foldberg (guitar) og Thomas Crawfurd (trommer, mandolin, mandola og percussion). Med den besætning adskiller bandet sig fra meget i både blues- og rockverdenen, og mange har da også fået ørene op for den basløse trio. Bandet har taget deres musik med rundt i hele Skandinavien, til Baltikum og Østrig og har fået stor ros af både danske, europæiske og amerikanske rock- og bluesmedier.

24. marts: Mike Andersen m. band

Mike Andersen er lige nu et af de mest anerkendte acts fra Danmark, som har formået at etablere en popularitet og et publikum i og uden for bluesmiljøet – såvel i Danmark som i udlandet. Hans nye album Devil is back (2016) præsenterer en sammensmeltning af svedig blues, soul og rock. Han er en af de sejeste guitarister herhjemme (som i dén grad kan sin B.B. King) og en fantastisk og personlig sanger – og han har siden dannelsen af eget band for snart 20 år siden været en mester i at forene tradition og fornyelse.

Mike Andersen fik i efteråret 2015 endelig tildelt en Danish Music Award, “Årets danske bluesudgivelse”, for albummet Home (2014). Mike Andersens koncerter er nerve, nærvær og liv.

12. april: Road to Cairo

Det er en tradition, at Road to Cairo spiller op til dans onsdag før påske. I 2017 vil det så være 17. gang i træk – og anden gang i Kedelhuset. Folk kommer fra nær og fjern for at feste sammen. Sidste år blev koncerten udsolgt!

Bandets repertoire består mest af coverversioner af 60’ernes og 70’ernes bedste rock- og bluesnumre – Steve Miller, Joe Cocker, Cream, Rolling Stones, Jimi Hendrix o.m.a. – som bandet giver sit eget stempel. Road to Cairo består af en flok garvede musikere, der giver sig fuldt ud i den musik, de brænder for.

young_gen22. april: The young generation of blues

Ida Bang & the Blue Tears er et ungt svensk bluesband med base i Stockholm. I 2015 vandt de Swedish Blues Challenge og repræsenterede Sverige i European Blues Challenge i Italien i 2016. Bandet udgav deres første cd Possibilities i 2013. Frontfigur i bandet er den 26-årige sangerinde Ida Bang. Hendes store stemme og karisma fylder godt i rummet. Hun er tydeligt inspireret af Bonnie Raitt og Susan Tedeschi.

Tygesen Trio: I det aarhusianske bluesmiljø taler man stadig om de aftener, hvor den nu 21-årige Frederik Tygesen som ung teenager dukkede op til de lokale jamsessions og blueskoncerter og blev inviteret op på scenen af de optrædende til et nummer eller to. Siden da er det gået stærkt, og denne unge musiker er i fuld gang med sin egen karriere, bl.a. som guitarist i bandet Big O & the Blue Quarters.

12. maj: Lurrie Bell & his Chicago Blues Band (US)

Han er en af Chicago bluesens levende legender og et stort navn på den internationale bluesscene. Nu kommer han til Silkeborg for første gang med sit Chicago Blues Band.

Guitarist og sanger Lurrie Bell blev født i 1958 og voksede op blandt bluesmusikkens absolutte største: Muddy Waters, Howlin’ Wolf og Willie Dixon. Bell, der er søn af den berømte mundharpespiller Carey Bell, har gennem de seneste år banket sit navn fast som en af de helt store, nulevende bluesmusikere i Chicago. Han har et væld af priser og nomineringer i bagagen og blev sidste år nomineret til den amerikanske Blues Music Award i hele fem kategorier.

Læs mere om spilletidspunkter, billetkøb og medlemskab af B’Sharp på foreningens hjemmeside.