Fredericia Blues Festival har lagt programmet

Mukherjee Blues
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Fredericia Blues Festival, der finder sted i Tøjhuset den første lørdag i juni, er nu klar med hele programmet for årets festival.

Det har længe stået klart, at sidste års helt store musikalske oplevelse på festivalen, Mukherjee Blues (læs mere her), ville vende tilbage i 2020. Det er tredje gang, Mukherjee Blues spiller på Fredericia Blues Festival. De sidste to år har Mukherjee Blues underholdt fra caféscenen, men denne gang er bandet selv rykket ind på den store scene.

Mukherjee Blues består af Oscar Mukherjee på sang og guitar, Jakob Holm på guitar, Søren Bøjgaard på bas og Asmus Jensen på trommer.

Gode anmeldelser

H.P. Lange og Niels Bonefaas
Foto: Frank Nielsen

I år har Fredericia Blues Festival valgt ikke at opstille en scene i caféområdet. Det betyder, at festivalgæsterne ikke kan høre musik, mens der er sceneskift i den store sal, men i stedet kan hvile ørerne, mens de provianterer mad og drikkevarer. Der vil også i år være madbod i baggården, ligesom der naturligvis er udskænkning i caféen.

På scenen i salen kan man også høre H.P. Lange Big Gumbo. De er aktuelle med albummet I feel fine (læs anmeldelse her) og består af H.P. Lange (vokal, guitar og banjo), Niels Bonefaas (violin og banjo), Jens Kristian Dam (trommer og percussion) og Dave Stevens (kontrabas).

Bandet kommer med gode anmeldelser bagagen, blandt andet fra Bluesnews.dk, som kalder I feel fine for ”den foreløbige kulmination på den udvikling og genopfindelsesproces, H.P. Lange nu har gennemgået i en årrække”, og ”en ærligt talt hamrende god plade, fuld af rå energi og spillelyst.”

Perry Stenbäck
Foto: Frank Nielsen

Stevie Ray Vaughan-hyldest

Der skal også nok være både energi og spillelyst, når de to prisvindende guitarister Perry Stenbäck og Uffe Steen står i spidsen for ”Stevie Ray Vaughan Tribute”. Texanske Stevie Ray Vaughan, der som blot 35 år gammel døde i et helikopterstyrt i 1990, var sin generations mest betydningsfulde bluesguitarist. Han har inspireret – og inspirerer stadig – utallige unge mennesker til at gribe guitaren, og hans betydning for genrens overlevelse og udvikling kan næppe overvurderes.

Svenskfødte Perry Stenbäck, som nu bor i Jelling, har indkasseret flere Danish Music Awards og har spillet i talrige sammenhænge på den danske musikscene.

Uffe Steen
Foto: Frank Nielsen

I dag spiller han blandt andet fortolkninger af svenske med sit Perry Stenbäck & Dekadensorkestern, og på Fredericia Blues Festival optræder han altså sammen med Uffe Steen.

Uffe Steen er særdeles velkendt på den danske bluesscene, hvor han nu tre år i træk har vundet Liveprisen ved Danish Music Awards – først som solist, siden med Shades of Blue og sidst med Grarup Allstars. Han unikke guitarstil har gjort ham til et højt respekteret navn inden for såvel blues som jazz.

Stevie Ray Vaughan-hyldestkonceptet blev afprøvet sidste år hos Blues Egtved i Egtved Forsamlingshus, men nu kommer det altså også til Fredericia.

Hovednavnet

Jens Filser

Hovednavnet på Fredericia Blues Festival 2020 bliver tyske Jens Filser med hans Organic Blues Project. Jens Filser spiller elektrisk og akustisk guitar og bevæger sig efter eget udsagn inden blues, rock og jazz. Han har blandt andre spillet med Layla Zoe og Jeff Healey.

Jens Filser har desuden turneret med den store tyske blues-saxofonist Tommy Schneller, men nu står Filser altså på egne ben. Han udgav albummet Organic Blues Project sidste år.

Fredericia Blues Festival afholdes den 6. juni 2020 i Tøjhuset med start klokken 14.00 og musik frem til klokken 23.00. Billetter kan erhverves hos Tøjhuset eller på Tøjhusets hjemmeside her.