Frederikshavn Bluesfestival skifter navn

Af Jakob Wandam

Den nyligt overståede Frederikshavn Bluesfestival blev den sidste af sin slags, kunne festivalens arrangør Peter Astrup afsløre over for et måbende publikum.

– Det går ikke med det der Fre-de-riks-havn. Vores internationale gæster kan ikke udtale det. Og de kan slet ikke stave til det. Fremover hedder det Bluesheaven.dk.

Så der vil også i de kommende år være bluesfestival i det nordjyske, til glæde for både lokale bluesfans og de gæster, der hvert år kommer rejsende til fra hele Europa.

Årets festival, der fandt sted den 4.-5. november, var velbesøgt med 7-800 mennesker i publikum hver dag. Og det var da også et flot program, festivalen diskede op med.

Mr. Sipp

Mr. Sipp

Blandt højdepunkterne var således den texanske soul/blues/gospel-sangerinde Ruthie Foster, der åbnede festivalen fredag. Herpå fulgte Castro Coleman alias Mr. Sipp, der er et af de mest omtalte bluesnavne lige nu, og hvis plade The Mississippi blues child i foråret vandt en Blues Music Award for “Best new artist album”. Han gav ifølge Bluesnews.no en glimrende koncert med supertalentet Christone “Kingfish” Ingram som gæst.

Den engelske mundharpespiller Steve “West” Weston erstattede Joanna Connor, som havde måttet aflyse alle sine europæiske koncerter, herunder altså de danske festivaljobs. Weston rundede fredagens program af sammen med sin guitarmakker Paul Garner og et skandinavisk band bestående af danske Ronni Busack-Boysen, norske Alexander Pettersen og svenske Magnus Lanshammar.

Lørdagen bød blandt andet på superstjernen Robben Ford i samarbejde med Nordkraft Big Band, Christone “Kingfish” Ingram (nu som hovednavn), den navnkundige slide-guitarist Roy Rogers og norske Eric “Slim” Zahl.

Holle The Maxwell

Holle Thee Maxwell

Et af festivalens hovednavne var sangerinden Holle Thee Maxwell, som optrådte sammen med The Chicago Blues All Stars. Ifølge Bluesnews.no blev denne koncert desværre årets store skuffelse med et ikke særlig inspireret band og bluesstandarder, som er hørt i meget bedre versioner af andre artister.

Til gengæld var der gode takter på den akustiske scene, hvor man bl.a. kunne høre store navne som Doug Deming, Corey Harris, Doug McLeod, Mitch Kashmar, Watermelon Slim og vinderne af Danish Blues Challenge 2016, The Cornfeds.

Næste års bluesfestival, som altså nu hedder Bluesheaven.dk, finder sted den 3.-4. november 2017, og “det bliver selvfølgelig held wildt,” lover Peter Astrup, som allerede har halvdelen af programmet på plads.

Fotos fra Bluesnews.no