Fried Okra går snart i studiet

Thomas Crawfurd

Tekst og foto: Peter Widmer

Der er pænt gang i den for Fried Okra for tiden. Fried Okra har haft rimelig koncertaktivitet og har i år blandt andet spillet i Sverige, Tyskland og Finland. Desuden har de også givet flere koncerter på dansk grund (læs f.eks. her).

Fried Okra består af guitaristen, sangeren og sangskriveren Morten Lunn, den svenske bassist Anders Wallin, der også synger kor, og trommespilleren, korsangeren med mere Thomas Crawfurd.

Den alsidige Thomas Crawfurd fik digital-udgivet sit fuldlængde-album Worldshaker den 28. juni 2019, og ”Det er noget helt andet end den musik, Fried Okra spiller. Wordshaker er et verdensmusik-album, som for eksempel den herboende afrikanske koraspiller Dawda Jobarteh medvirker på,” siger Thomas Crawfurd, som Bluesnews.dk havde i røret den 15. juli 2019.

Desuden oplyser Thomas Crawfurd over for Bluesnews.dk, at Fried Okra går i studiet i uge 30 i år for at indspille deres udgivelse nummer seks. Samtlige numre er skrevet af Fried Okra-folkene selv.

Bidrager

– Det bliver en cd med 10 nye numre, der næsten alle er klar til at blive indspillet. Tre-fire sange er dog på skitseplan, siger Thomas Crawfurd og forklarer:

Fried Okra

– Det er mest Morten, der kommer med en sang, der er færdig, eller som der skal arbejdes på. Mange af de sange, der kommer med på vores nye album, har vi spillet live flere gange, så de er gennemarbejdede og lige til at gå til.

– Selv bidrager jeg med to numre. Vi har booket tre dage i studiet, så der skal virkelig arbejdes. Det er i øvrigt første gang, vi går i studiet med den konstellation, vi er blevet til, altså Morten, Anders og jeg.

Er der andre musikere, der kommer til at medvirke?

– Det har vi ikke taget stilling til endnu. Måske kommer Rune Højmark ind over med noget pedal steel-guitar, og måske skal der orgel på et par numre.

– Dette kommer i givet fald dog først til at ske, når indspilningerne er blevet færdige over de tre berammede dage i studiet. Så lægger vi måske mere på.

Åbne

– Vi går meget åbne ind til processen, så lad os se, hvad der sker.

Thomas Crawfurd

Bliver der stilmæssige ændringer i forhold til jeres hidtidige produktion?

– Nej, der bliver ikke tale om noget kæmpeskridt med vores nye plade. Stilmæssigt bliver der masser af stærke grooves, og så kommer der fokus på historierne, på de gode tekster.

Hvornår kan man forvente, at det færdige produkt er på gaden?

– Tjah, det ligger ikke helt fast, men lad os bare sige, at skiven forventes udgivet i løbet af i år.

– Lige her og nu glæder vi os sindssygt meget til at gå i studiet, og vi har virkelig god energi omkring det. Vi har kæmpe inspiration at køre på, og det bliver bare rigtig sjovt, slutter Thomas Crawfurd med begejstring i stemmen.