Hjælp Jazz Five med at udgive mere New Orleans blues og R&B

Jazz Five
Foto: Edith Tamayo

Tekst: Jakob Wandam

Jazz Five er, som navnet indikerer, en jazzkvintet, men de er mere end det. Gruppen, som har hjemme i København, er en af grundpillerne i den danske scene for New Orleans-musik, hvilket vil sige blues, jazz, rhythm & blues, funk m.m. i samme tradition som for eksempel Fats Domino, Dr. John, The Meters og Professor Longhair.

Jazz Five har tidligere udgivet fem album, begyndende med Happy-party New Orleans jazz fra 2004. Det hidtil seneste udspil er Belleville Street, indspillet i New Orleans i 2014 med gæster som John Boutté, Michael Watson, Derwin ”Big D” Perkins og Kevin Louis.

Bluessingler

Samantha Antoinette Smith
Foto: Frank Nielsen

Desuden har Jazz Five udgivet to bluessingler sammen med engelske Samantha Antoinette Smith under det fælles navn Samantha-Antoinette & Hidden Agenda.

Endvidere har bandets medlemmer sammen og hver for sig spillet med danske navne som Hans Knudsen, Troels Jensen, Chris Copen, Esben Just, Ronni Boysen, Mike Andersen og Thorbjørn Risager, for nu blot at nævne nogle få.

Bjarke Nikolajsen
Foto: Jakob Wandam

Nu har Jazz Five en ny udgivelse klar, som bliver en digital ep med seks nyindspillede numre. Numrene blev indspillet i maj 2021 af bandet, som består af Jeppe Zacho (tenorsaxofon), Johan Bylling Lang (alt- og barytonsaxofon), Esben Hillig (klaver), Jonas Starcke (bas og vokal) og Stefan Andersen (vokal og trommer).

Desuden medvirker en række prominente gæster. Bjarke Nikolajsen (trompet) og Stefan Ringive (trombone) har leveret ekstra blæserfylde, Jakob Thomhav spiller slide-guitar, og New Orleans-sangerinden Tricia Boutté er med på vokal.

Coronaramt

Men det koster penge at indspille og udgive musik, og dem er der mangel på, når man er i en coronaramt branche, hvor indtjeningsmulighederne har været tæt på ikke-eksisterende, som Jazz Five synger om i ”Brug for lidt mønt 2.0” her:


Derfor har Jazz Five startet en fundraiser-kampagne på tjenesten Kickstarter. Her har man mulighed for at donere et beløb, som man selv bestemmer størrelsen på.

Belønninger

Johan Bylling Lang
Foto: Jakob Wandam

Til gengæld er der også belønninger at hente. Alt efter beløbets størrelse kan man modtage cd’er, få skrevet sit eget vers af ”Brug for lidt mønt”, få sin egen online-koncert med Jazz Five eller få en optræden af bandet i sin have.

Og det går godt med indsamlingen. Kampagnen blev lanceret torsdag den 17. juni, og allerede dagen efter kunne Jazz Five melde, at halvdelen af det projekterede beløb på kr. 40.000 var indsamlet.

Pengene går blandt andet til honorar til gæstesolister, studietid, brush-up af hjemmesiden, mastering af ep’en, gebyr for upload til streamingtjenester og promotion.

Læs mere om kampagnen og se, hvordan du kan være med til at finansiere Jazz Fives ep, her.