Horsens bliver værter for European Blues Challenge 2017.

EBC - 2017European Blues Union har udpeget Blueskartellet og Horsens som værter for den internationale blueskonkurrence European Blues Challenge (EBC) i april 2017. Horsens blev valgt i skarp konkurrence med Hell i Norge, og nu forestår halvandet års intense forberedelser, der skal skabe en international bluesfest i Horsens.

EBC er en international musikkonkurrence, hvor ca. 20 bands fra hele Europa kommer til Horsens. Konkurrencen løber over tre dage, formentlig med finale på Horsens Ny Teater – men vi arbejder på også at inddrage Kulisselageret, KUBEN og FÆNGSLET før og under konkurrencen. Samtidig skal hele Horsens kunne mærke, at der er international blues i byen, siger formand for Blueskartellet Carsten Mellson.

-Vi er meget stolte over at blive udpeget. Nu vil vi og vores samarbejdspartnere anstrenge os for at kreere en fantastisk blues-uge med musik på gader og pladser, i skoler, på cafeer og meget mere. Lige nu har vi et idé-katalog, der rækker fra workshops i Gammel Celle på FÆNGSLET til en bluesbus, der skal rundt til hele oplandet som optakt, siger han.
I forbindelse med EBC 2017 samarbejder Blueskartellet med Jysk Blues Netværk, som ud over Blueskartellet består af Aarhus Bluesforening; B´Sharp, Silkeborg; Crossroads, Vejle; Double Trouble, Fredericia samt Aalborg Bluesforum.
Blueskartellet har fået støtte til afvikling af hovedkonkurrencen fra Horsens Kommunes kulturudvalg på 200.000 kr. Samtidig har foreningen søgt midler Kulturby 2017 i Aarhus.

-Uden støtte fra Horsens Kommune kunne vi slet ikke have søgt arrangementet. Men for at skabe et mindeværdigt arrangement får vi brug for hjælp fra fonde og sponsorer, siger Carsten Mellson, der peger på, at ideen om at søge EBC-værtsskabet for alvor tog fart efter en samtale med formanden for kulturudvalget Kristian Dyhr (V) i forbindelse med Blueskartellets 10 års jubilæum i foråret.

Kristian Dyhr er da også glad for, at Horsens skal lægge scener til EBC i 2017.

-Det er flot, at en lille lokal forening kan trække et stort internationalt arrangement til byen, og det viser endnu engang, hvilke ressourcer der findes i Horsens. Jeg er overbevist om, at byen i fællesskab kan pakke EBC 2017 ind på en måde, som vækker opsigt uden for byen og uden for landets grænser, siger han.

European Blues Challenge 2017 er foreløbig programsat til 6.-8. april 2017. Blueskartellet forventer, baseret på erfaringer fra andre værtsbyer, ca. 1.200 overnatninger på de lokale hoteller i løbet af konkurrencedagene.