Ina Forsman giver eneste danske koncert i Kerteminde

Foto: Hans Lehtinen

Foto: Hans Lehtinen

Af Jakob Wandam

Det er et af de helt store europæiske bluestalenter, der lægger vejen forbi Fyn, når finske Ina Forsman lørdag den 4. marts står på scenen i Samlingsstuen i Kerteminde.

22-årige Ina Forsman udgav sit selvbetitlede debutalbum sidste år på et af Europas største blues-pladeselskaber, tyske Ruf Records. 10 af de 11 sange på albummet har tekster af Forsman selv, og musikken står hun også for sammen med Timo Leino (som i øvrigt kan høres på Bartof Station i april), så trods sin unge alder er den finske sangerinde en moden og alsidig kunstner.

Ina Forsman trådte sine musikalske barnesko sammen den finske mundharpelegende Helge Tallqvist, som engagerede hende i sit band og lærte hende om livet som musiker, fra hun var nitten år gammel. I 2014 repræsenterede Ina Forsman Finland i European Blues Challenge, og sidste år var hun en del af Ruf Records’ traditionsrige “Blues Caravan” sammen med Layla Zoe og Tasha Taylor. Debutpladen blev indspillet i Austin, Texas med amerikanske musikere som Laura Chavez, Derek O’Brien og The Texas Horns.

Genremæssigt kombinerer Ina Forsman urban blues med elementer fra rock, swing og ikke mindst soul. Aretha Franklin, Donnie Hathaway og Sam Cooke nævnes som inspirationskilder, og Ina Forsman har bestemt den vokale pondus til at yde den soulprægede bluesmusik retfærdighed. Hendes stemme og stil er blevet sammenlignet med Amy Winehouse, ligesom Susan Tedeschis bluesfornemmelse og Christina Aguileras vokale elasticitet kan høres i Inas Forsmans performance.

Nu er Ina Forsman på Europaturné, og den eneste koncert på dansk grund finder altså sted i Samlingsstuen. Dette er et af landets hyggeligste spillesteder, beliggende i den gamle, fredede Andresens Købmandsgård i Kerteminde. Her har man specialiseret sig i blueskoncerter, ofte med “dansk eneret”, som det er tilfældet med Forsman.

Koncerten finder sted lørdag den 4. marts kl. 20.30. Dørene åbnes for publikum kl. 20, men allerede fra 18.30 er der adgang for spisende gæster. Billetprisen er kr. 195, og for yderligere kr. 115 kan man tilkøbe chili con carne med tilbehør.

Billetter kan bestilles på info@bnbkerteminde.dk, og du kan læse mere om koncerten her.