Jumpin’ Jacks atter øverst på DK4 Dansktoppen

Tekst: Jakob Wandam

Alle gode gange tre – jump blues-bandet Jumpin’ Jacks har for tredje gang sat sig allerøverst på DK4 Dansktoppen. Det er singlen ”Kald en spade for en spade”, der topper den dansksprogede hitliste.

”Kald en spade for en spade” udkom den 22. juli, og den har foreløbig ligget nr. 1 på listen i tre uger. En sang kan højest befinde sig på hitlisten i seks uger, men da Jumpin’ Jacks strøg direkte ind på førstepladsen, efter at sangen blev testet som “bobler”, har ”Kald en spade for en spade” potentielt tre uger mere på DK4 Dansktoppen.

Dansktoppen præsenteres hver lørdag klokken 20.05 på tv-kanalen DK4 og genudsendes søndag, tirsdag, onsdag og torsdag. Seerne bestemmer via sms-afstemning, hvem der kommer med på listen.

Gentog bedriften

Thomas Valter
Foto: Jakob Wandam

Det er som sagt tredje gang, at en Jumpin’ Jacks-single topper DK4 Dansktoppen. Første gang var i oktober 2021, hvor deres sang ”Det bli’r godt igen” indtog topplaceringen (læs mere her). I januar gentog de bedriften med ”Søndagstur” (læs her).

”Kald en spade for en spade” er skrevet af Jumpin’ Jacks’ forsanger, bassist og primus motor Thomas Valter. Han kan høres sammen med Bo Møller (guitar) og Stefan Andersen (trommer), når Jumpin’ Jacks spiller ved endagsfestivalen Blues-a-Rama i hos Bluesforeningen Crossroads i Bygningen i Vejle i morgen, lørdag den 17. september (læs mere her, og se helt opdateret information på Crossroads’ hjemmeside her).