Krølle Erik spiller release-koncert

Krølle Erik

Tekst: Jakob Wandam

I 1991 udgav Erik Andersen, bedre kendt som Krølle Erik, albummet Ej blot til blues. En af sangene på pladen var ”Lulu”, som Kim Larsen havde skrevet til Krølle Erik. Til minde om Larsen, og i anledning af sit eget 50-års jubilæum, har Krølle Erik nu indspillet en helt ny version af ”Lulu”.

Medvirkende på nummeret er blandt andre mundharpeesset Jørgen Lang, som også flere gange tidligere har indspillet med Krølle Erik (læs mere her).

Ep

I hælene på ”Lulu”-singlen har Krølle Erik endvidere udgivet ep’en Crossroads 2020 med tre numre: Robert Johnsons ”Cross road blues”, der lige som i Creams berømte version her kaldes ”Crossroads”, ”Don’t let me be misunderstood” – kendt med Nina Simone og med The Animals – og en udgave af Barrett Strongs Motown-hit ”Money”.

Endelig har Krølle Erik efter aftale med Greenpeace genudgivet sangen ”Himlen græder”, som oprindelig blev udsendt i 1983 på en støtteplade, der blot hed Greenpeace. Alle fem numre er tilgængelige på de gængse streamingtjenester.

Udgivelserne skulle egentlig have været markeret for et par måneder siden, men fejringen blev udskudt på grund af corona-nedlukningen. Nu skal det imidlertid være, og derfor holder Krølle Erik releaseparty og koncert i Kulturhuset Pilegården i Brønshøj på fredag den 10. juli.

Todelt

Fejringen er todelt: Klokken 16-18 er der releaseparty, og her er der gratis adgang. Vil man med til koncerten med Krølle Eriks Bluesband klokken 20-20, må man slippe en 100-kroneseddel, men så kan man også gå hjem med en ”Lulu”-single.

Jørgen Lang
Foto: Frank Nielsen

Krølle Eriks Bluesband består af Krølle Erik (vokal og guitar), Jørgen Lang (mundharpe), Henrik Littauer (klaver) og Bent Malinovsky (bas). Læs mere om releaseparty og koncert her.

Fra den 31. juli til den 8. august spiller Krølle Erik desuden ni koncerter på Bornholm sammen med New Orleans-pianisten Diz Watson (se mere i Bluesnews.dk’s koncertkalender her).