Live-navn til DMA Blues 2018 afsløret

Af Peter Widmer

I en nylig omtale af Danish Music Awards Blues-arrangementet, der finder sted i Randers den 18. august, skrev Bluesnews.dk blandt andet:

”Endelig kommer endnu en musiker på scenen, men i skrivende stund er intet navn annonceret, så der er med andre ord en overraskelse i vente” (læs her).

Pr. i dag kan det dog afsløres, hvad det relevante live-navn er: Det bliver den danske sangerinde, guitarist og sangskriver Ida Gard, der også kommer til at stå på scenen i Turbinen i Randers til DMA Blues-begivenheden, og dét må siges at være en positiv overraskelse.

Ida Gard, der stammer fra Hadsund i det nordjyske og er først i 30’erne, vandt i 2008 DR’s Karrierekanonen. Med sejren fulgte en pladekontrakt, men den takkede den kompromisløse sangerinde nej tak til. Hun ønskede nemlig at betræde egne stier, og det har hun så gjort.

Tre album

Ida Gard har givet et hav af koncerter – såvel i Danmark som i udlandet – og hun har nu tre album i eget navn bag sig, nemlig debutalbummet Knees, feet & the parts we don’t speak of fra 2011, opfølgeren Doors (2013) og det seneste værk Womb (2016).

Blå toner kan dog ikke siges at præge Ida Gards kompositioner i nævneværdig grad. Ida Gards numre er blevet betegnet som både dragende og dramatiske, såvel som Ida Gard er blevet sammenlignet med kollegaer som Alanis Morissette.

Ida Gards musikalske univers er et spændende mix af blandt andet pop- og indierock, støjrock og folk-toner, og hendes tekstunivers er vidtfavnende med ofte kønspolitiske undertoner.

Desuden tør Ida Gard sige, hvad kun få tør, som for eksempel ”Look at my genitals … ,” som det for eksempel hedder i nummeret ”Womb” fra albummet af samme navn.

Live

Også i koncertsammenhæng er Ida Gard et interessant bekendtskab. Hun akkompagneres ofte af trommeslageren Anne Kirstine Winkler, og de to kvinder er et velfungerende musikalsk makkerpar.

Således havde Bluesnews.dk fornøjelsen af at opleve de to live til Drumday & Groove Night 2016 i Musikhuset i Aarhus, og samme år optrådte Ida Gard på Spot Festival.

Tilmed varmede Ida Gard op for selveste Bob Dylan, da han spillede i Aarhus i 2014.

Det store gennembrud venter Ida Gard stadig på, men man kan med sindsro se frem til at opleve en af vore sejeste musikkunstnere til DMA Blues-begivenheden i Turbinen i Randers den 18. august 2018. Ida Gard medbringer i øvrigt ingen musikere selv, men optræder med aftenens husorkester.

Der er i øvrigt early bird-billetter at få til DMA Blues-arrangementet til kun 100 kr.

Købsvejledning til early bird-billetter:

Ved at gå ind på DMA Blues-arrangementet på Turbinens hjemmeside og trykke ”Køb billet” vil der fremgå en billettype ved navn ”Billetkøb før 1. juli 2018”, der kan vælges, og hermed er man sikret rabat på billetkøbet.