Mojo Blues Bar – koncert program for december 2013.

mojo1Skandinaviens bluesmekka og landets ældste bluesspillested – nu med 30 år på bagen! – ligger i indre København. Nærmere betegnet i Løngangsstræde, kun et stenkast fra Rådhuspladsen. Med omkring 400 koncerter årligt byder det intime og hyggelige spillested på blues og beslægtede genrer dag ud og dag ind. Fra unge opkomlinge, nationale topnavne til legendariske verdensnavne indenfor det blå univers.

December er som nogen nok ved Julemåneden. På Mojo diskes der op med julepynt fra den 1. december. Det er nemlig den årlige musikerjulefrokost, hvor publikum kan opleve en række af årets artister på slap line og i ikke-eksisterende konstellationer. Mojo åbner kl. 21 den 1. december.

Og som altid holder vi også åbent juleaften og i år er det med Sahra da Silva, Nis Gaarde og Alain Apaloo.
Nytårsaften bliver et rigtigt party, når Jake Green lægger nissehuen fra sig, ifører sig sin grønne spade og fyrer op under forstærkerne til en gedigen gang rocket blues, der går lige i danseskoene. Der kan reserveres pladser på mojo@mojo.dk eller på tlf 33116453

December programmet ser således ud:

Søndag 1. December 21.00 Musikernes Julefrokost Jam Mojo Åbner kl. 21.00

Årets begivenhed. Traditionsrig søndag hvor mange af de musikere der har gæstet Mojo i årenes løb mødes til en sludder og en sjælden lejlighed til at spille med hinanden udenfor de vante konstellationer.

Mandag 2. December 21.30 Monday Juke Joint med Heidi Lindahl
Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og Heidi Lindahl der er hovednavnet.

Tirsdag 3. December 21.00 Americana Tuesday
Americana Tuesday er som altid et brag af en fest, fri entré og tre fantastiske acts.
All My Exes spiller herligt skramlet roots/folk/country med stor indlevelse og masser af charme.
The Pawnshop Preachers spiller lækker West Coast-americana af den reneste slags, tilsat masser af steelguitar. Black Seagull spiller bluesy “garage-folk” med en god sjat rock oveni hatten – så mågerne skriger!
01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 4. December 21.30 René Evald & Poor Folks
René Evald (voc/g), Lars Krarup (g/kor), Jens Elbøl (b) og Jesper Thorup (d)
En aften på Mojo med “René Evald & Poor Folks”: Et fyldt lokale med et engageret publikum i alle aldre. Der er intensitet og tilbageholdt ekvilibrisme og med to af landets bedste guitarister er der lagt op til en intens aften for guitarentusiaster. Uhøjtidelig, afslappet, casual og for nu at sige det konservativt – rigtigt godt.”
01.00 Late night med Claus Toft

Torsdag 5. December 19.00 Reverend Shine Snake Oil Co. Entré 70,-
Claudius Pratt (voc), Justin Gunn (g), Martin Ollivierre (b) og Mathias Klein (d)
Claudius Pratt er frontfiguren når hans forrygende orkester leverer et show med musik, megafon, hoftevrid og Tom Waits inspirerede stemninger. Reverend Shine Snake Oil co. Er et sprudlende originalt orkester med en pågående og udadvendt attitude.
22.00 Blues Jam med Alain Apaloo
Superguitaristen Alain Apaloo har samlet en ny “kongetrio”. Det er bassisten Arnold Ludvig og trommeslageren Jens Stoklund, som styrer rytmerne når Alain folder sig ud på guitaren. Det er åben scene – mød op og vær med.
Fredag 6. December 22.00 HP Lange & the Delta Connection Entré 70,-
HP Lange (g/voc), Paul Junior (b) og Jens Kristian Dam (d)
HP Lange er en af landets mest rutinerede bluesmænd. Med stor kærlighed til amerikansk Rootsblues leverer han klassiske og originale bluesnumre sammen med sit superfede rootsband. Hvem siger at en akustisk trio ikke kan fyre den áf? HP Lange og The Delta Connection er et af de bedste beviser på medrivende resonator-guitar-bluesparty – og så swinger det for vildt.

Lørdag 7. December 22.00 Mamas Blues Joint & the Horns Entré 90,-
Lene Strøyer (voc), Lars Fabiansen (g), Lasse Storgaard (keys), André Sørensen (b) Gert Smedegaard (d), Nis Toxværd (sax) og Hendrik Jørgensen (trompet)
Lene Strøyer: bluesprismodtager år 2010, fører med sin stærke vokal og en udadvendt approach dette unikke orkester – og publikum – ud på en rejse i ”The Blues” – godt krydret med soul og en snert country. En af landets dejligste bluessangerinder stærkt backet af nogle af landets bedste musikere.

Søndag 8. December 21.30 Lars Grand
Lars Grand er velsagtens landets mest bemærkelsesværdige harmonikaspiller som kun bevæbnet med sit instrument synger sine egne sange om selvmorderiske dværge, korporaler, altervin og meget mere. Den ufejlbarlige humor samt den vilde og til tider melankolske tone er kendetegnende for en aften med Lars Grand.

Mandag 9. December 21.30 Monday Juke Joint
Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært.
Denne mandag er det Alain Apaloo der er vært og Andy Fite der lægger ud.

Tirsdag 10. December 21.30 Tuesday Night Brass Band feat. Nikolaj Hess
Peter Marott (trompet/voc), Mads Mathias (sax), Johan Bylling Lang (sax), Ola Åkerman (basun), Henrik Silver (sousafon), Søren Frost (stortromme) og Esben Duus (lilletromme)
I TNBB er det musikernes fælles kærlighed for udadvendt, superswingende old-school funk, New Orleans 2.nd line, jazz, soul og blues, der er på plakaten. Hvis du kan lide Dr. John, The Meters, Jon Cleary, Ray Charles osv, er TNBB et must. Spændende og overraskende gæster dukker op i løbet af aftenen og fuldender oplevelsen af et band der spiller ”Music That Makes People Dance”
01.00 Late night blues med Alain Apaloo

Onsdag 11. December 21.30 MonkeyRat
Anna Iachino (voc), Arnold Ludvig (b/voc), Alain Apaloo (g), Jens Stoklund (d)
special guests: Jazz Malaika, Deborah, & roWan
Monkeyrat leverer original og funky musik. Det er sangeren Anna Iachino og hendes mand superbassisten Arnold Ludvig fra Færøerne der skriver og komponerer musikken som de så leverer lige i smasken sammen med en fed guitarist, Alain Apaloo og en storswingende Jens Stoklund bag gryderne. Og denne særlige onsdag har de også hemmelige gæster med.

Torsdag 12. December 22.00 Blues jam med Ace of Blues
Simon Ørregaard er kapelmester og jamvært. Det er åben scene og Ace of Blues åbner ballet.

Fredag 13. December 22.00 Smalltown Blues Band Entré 70,-
Torben Rønholt (g/voc), Jakob Kragh (g/hca), Henning Pold (b) og Gert Smedegaard (d)
Smalltown har i 31 år været kendt og elsket for sin traditionelle 12-taktersblues og de følsomme ballader, krydret med lidt country og second-line rytmer. Det bliver man heller ikke snydt for hvis man dukker op til denne store julefrokost fredag. Blues og ballader når det er bedst.

Lørdag 14. December 22.00 Turnip Greens Entré 70,-
Henrik Bruuhn (g/voc), Peter Skjerning (g), Henrik Poulsen (b) og Sune Skuldbøl Vraa (d)
Turnip Greens er et elektrisk rootsblues orkester som selv skriver nogle forrygende sange. De har udgivet 3 CD’er med stort set eget materiale og de leverer varen når de står på scenen.

Søndag 15. December 21.30 Paul Banks
Måske dette lands allerbedste folk’blues musiker. En eminent rytmisk og teknisk guitarist. Paul Banks mestrer blues folk’ og ragtime i en sådan grad, at han også mikser stilarterne til sine egne personlige sange.

Mandag 16. December 21.30 Monday Juke Joint
Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Alain Apaloo, der er vært og hovednavnet er Sarah Sunday

Tirsdag 17. December 21.30 African Night
Alain Apaloo (g/voc), Ayi Solomon (perc/kor), og Rasmus Lund (d)
Mojo genoptager et forrygende projekt – African Night: Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund havde for nogle år siden et sjovt projekt kørende med svedige rytmer og spændende gæster. Denne afrikansk inspirerede legeplads bliver på denne tirsdag aften genoptaget med fornyet energi og nye gæster. African Night – Happy People
01.00 Late Night Blues med Jake Green

Onsdag 18. December 21.30 Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy Ikke Ryger Koncert
Troels Jensen (g/voc/p), Michael Lee Rasmussen (g), Knut Henriksen (b), Asmus Jensen (d), Anders Gaardmand (sax), Bob Rockwell (sax), Nis Toxværd (sax), Lea Thorlann (kor) og Pia Trøjgård (kor)
Troels Jensen er yderst anerkendt i bluesbranchen og har været frontfigur i bandet Delta Blues Band, ligesom han har spillet sammen med Billy Cross i Delta Cross Band. Nu er han frontfigur for sit eget ni mands bluesorkester, The Healers. “Look This Way” det er et sjældent godt band”
Af hensyn til artisten må der først ryges efter koncerten.
01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 19. December 19.00 Zididada (UDSOLGT)
Jimmy Colding (voc), Hans-Jacob Krausmann (keys/hca/g), Lars Maarsbøll (g/kor), Lars Storck (perc/kor), Anders Heidelbach (b/kor) og Björn Jönsson (d)
Et af landets førende poprock bands spiller deres årlige julegig på Mojo. Med en fortid i diverse bluesorkestre og bluesjam-bands mødtes Jimmi og Danny en aften på Mojo og lavede Zididada. Siden har de været rundt i “Hele Verden” men trofast er de vendt tilbage til Mojo en gang om året lige før jul.
22.00 Blues Jam
Efter Zididada er der fest og blues jam med Marco Laust og Danny

Fredag 20. December
22.00 Thorbjørn Risager med Band 140,-
Thorbjørn Risager (voc/g), Peter Skjerning (g), Emil Balsgaard (keys), Kasper Wagner (sax), Peter Kehl (trompet), Søren Bøjgaard (b) og Martin Seidelin (d)
Thorbjørn Risager er en af landets allerbedste sangere. En usædvanlig skikkelse i det danske musikliv på mange måder. Thorbjørn Risagers evner som sanger har fået amerikanske kritikere – ikke bare en, men en hel hær af dem – til at ty til Ray Charles og andre stemmegiganter for at finde nogen at sammenligne med. En sjælden dansk bluessucces,

Lørdag 21. December 22.00 All My Exes Entré 70,-
Steffen Christensen (g/banjo/voc), Mikkel m Christensen (g), Mads Bay (b) og Lars Heiberg (d)
All My Exes er fed snavset country blues. Steffen var sanger og guitarist i det hedengangne Bobadawdav – nu slår han sig løs med nye legekammerater – det er festligt, det er energiskt og det er roots på den fede måde.

Søndag 22. December 21.30 MC Hansen
MC Hansen er en dejlig singer-songwriter med masser af bluesfeeling. Han spiller hovedsageligt originalt materiale men der sniger sig nok en “velkendt” ind her og der. “Forestil dig Bob Dylan spille med Lyle Lovett på Neil Youngs veranda. Det er skandinavisk Americana – det er Scandicana!”

Mandag 23. December 22.00 Night Before Christmas. Jul og Blues ved Jake Green Entré 50,-
Jake “Mistletoe” Green (g/voc), Jens “Bells” Simonsen (b) “Santa” Hans Rosenberg (d)
Traditionen tro vil der blive serveret gløgg og pebernødder når Jake Green og hans band endnu en gang indtager Mojo for at føre folk gennem den sidste nat inden juleaften. Jake Green er en ung, hårdtarbejdende bluesguitarist og sanger fra København, som i de sidste mange år har opbygget sit repertoire og ry som en af de mest energifyldte blues artister på den danske scene.

Tirsdag 24. December 23.00 Juleaften med Sahra da Silva, Nis Gaarde og Alain Apaloo
Sahra da Silva (voc), Nis Gaarde (voc/g) og Alain Apaloo (g/voc)
Så er julen reddet – juleaftensmusikken på Mojo er på plads. Det bliver en fantastisk og lidt anderledes jul, når Nis Gaarde Alain Apaloo og Sahra da Silva spiller noget hver for sig og noget sammen. Det bliver blues, soul, roots og americana inspireret musik – lige i Mojo’s ånd.
Mojo åbner kl.22 og der spilles fra kl.23 God Jul

Onsdag 25. December 21.30 Benny Holst Trio Entré 100,-
Benny Holst (g/voc), Jacob Rathje (g/voc) og Martin Andersen (violin)
En af landets fornemmeste troubadurer fik for nogle år siden et fantastsik comeback med denne enestående trio.
Første juledag holder de traditionen tro julekoncert på MOJO.

Torsdag 26. December 21.30 Blues Jam med Marco og Laust Anders og Louis
Det er åben scene med Marco og Laust som værter. Det er Anders Montin og Louis Carter der lægger ud. Ta dit instrument under armen og giv et nummer – det er jam.

Fredag 27. December 22.00 Dale Smith Blues Band Entré 90,-
Dale Smith (voc), Mads Koppel (sax), Søren Rud (g), Kristoffer Jul Reenberg (orgel), Nikolai Pals (b) og Niclas Campagnol (d)
Dale Smith er en sand og levende legende på den Danske Bluesscene. Med et sprudlende og soulet repertoire flår han publikum ud på gulvet.Der er dømt party fra første tone. Dale Smith Bluesband har i mere end 20 år givet den gas på diverse livescener i Danmark og i udlandet. I sommeren 2012 var bandet en af hovedattraktionerne på den svenske Roots & Blues festival i Mönsterås. Under sikker ledelse af den amerikanskfødte sanger og bluesmand Dale Smith, sætter det rutinerede band altid gang i publikum med deres eget groovy opkog af blues, funk og rock. På det seneste er bandet blevet udvidet med orgel – resultatet er endnu mere sved på dansegulvet!

Lørdag 28. December 22.00 Willie Needs Shoes Entré 70,-
Per Hessner (b/voc), Thomas Hvass (hca), Steen Hoffmann (g) og Ulf Nielsen (d)
Willie Needs Shoes er en harpebaseret blueskvartet, som spiller swingende, dansevenlig blues med inspiration fra både den amerikanske vestkyst såvel som Texas og Chicago. Her er ingen timelange guitarsoloer eller fodstampende deltablues. Til gengæld er der masser af swingende og groovy blues, der blander det bedste fra alle blues-arter og altid skaber en fest.

Søndag 29. December 21.30 Copenhagen Slim
Oplev årets bluesmand 2009 helt alene med sin guitar og en stribe mundharper. CPH Slim er en sjælden energisk bluesmand, når han synger, udtrykker og spiller den “fede blues”

Mandag 30. December 22.00 Bekker/Laybourn Plays Dave Matthews Entré 60,-
Anders “Bekker” Jakobsgaard (g/voc) og Karsten Laybourn (g)
I mere end ti år har Anders “Bekker” Jacobsgaard og Karsten Laybourn akustisk fortolket Dave Matthews sange i bedste “Dave og Tim” stil. Duoen rammer den autentiske folk world-rock stemning og er værdsat af selv de mest inkarnerede Dave Matthews fans. Tradition tro spiller Bekker Laybourn lille nytårsaften, så publikum kan runde året af i god Dave stemning.

Tirsdag 31. December 23.00 Nytårsaften med Jake Green Band Entré 150,- Mojo åbner kl. 22.00
Nytårsaften 2013 fejres med et brag af en koncert når Jake Green Band indtager scenen med et elektrisk bluesrepertoire der går lige i benene. Det er tråd, det er fedt, det er bluesparty og entréen er inklusiv nytårsskål.