Mojo Blues Bar – koncert program for Januar 2014.

mojo bluesSkandinaviens bluesmekka og landets ældste bluesspillested – nu med 30 år på bagen! – ligger i indre København. Nærmere betegnet i Løngangsstræde, kun et stenkast fra Rådhuspladsen. Med omkring 400 koncerter årligt byder det intime og hyggelige spillested på blues og beslægtede genrer dag ud og dag ind. Fra unge opkomlinge, nationale topnavne til legendariske verdensnavne indenfor det blå univers.

DSå blev det januar, julemanden har fået fred og diverse gaver er fordelt. Bluesen fordeler sig bredt på Mojo. Mojo byder på 31 dage med piano blues, akustisk blues, americana blues, elektrisk blues, african blues, new orleans blues, soul blues, funk blues, jazz blues, late night blues, syre blues, rock blues, chicago blues, delta blues, døds blues, rockabilly blues, west coast blues, blues blues og blues jam. Al slags blues fås på Mojo. Der kan reserveres pladser på mojo@mojo.dk eller på tlf 33116453

Januar programmet ser således ud:

Fredag 3. Januar 22.00 Wild Wax Combo Entré 70,-

André Preuthun (g), René Karlsson (b/voc) og Mikael Findanis (d)
Wild Wax Combo er en Københavner baseret Rockabilly Trio der har eksisteret i over 15 år. Bandet har udgivet 7 albums. De har turneret over det meste af verden, op til flere gange i Europa og sågar til nogle af Verdens største Rockabilly Festivals, Viva Las Vegas, Red Hot and Blue i Montreal Canada samt Shake The Shack Rockabilly Ball i Seattle. Bandet spiller hvad de selv kalder – ”50’s Ultra Rare High Speed Garage Rockabilly” – Et energisk Show med 180 i timen.

Lørdag 4. Januar 22.00 Tobacco Entré 70,-

Poorboy Poul (voc/g), Ronni Øhlers Pedersen (vaskebræt/skeer/kor), Rasmus Nissen (b/kor) og Jesper Andersen (keys/kor)
Tobacco kalder sig selv for Danmarks bedste vaskebrætorkester. Deres repertoire kan sammenlignes med en god gang musikalsk jambalaya, hvor alt godt fra den amerikanske musiktradition såsom Countryblues, Spirituals, Ragtime, Zydeco og “Goddamn Hillbilly” blandes sammen og smages til med pumpende lokomotivrytme, energisk sceneoptræden og firstemmigt kor.

Søndag 5. Januar 21.30 Diz Watson (UK)

Diz Watson er måske Europas bedste Honky Tonk Barrell pianist. Hans repertoire går fra det nærmest klassiske til rock’n’roll. Fælles for det hele er at det går lige i benene så man ikke kan sidde stille.

Mandag 6. Januar 21.30 Monday Juke Joint med Kira Martini

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Kira Martini, der er hovednavnet og Alain Apaloo der er vært.

Tirsdag 7. Januar 21.00 Americana Tuesday

Så er det atter tid til byens fedeste Americana-klub – Americana Tuesday er som altid, et brag af en fest med fri entré og tre fantastiske acts.

The Haunted Brothers: En trio bestående af 3 drenge men kunne lige så godt have været en flok midaldrende gutter på en varm veranda et sted i de amerikanske sydstater.

The Folk Factory : Bandet der kommer fra Danmark og lyder som prærien i USA.

Shark Bate: Grov-folk’ – på den gode måde.

01.00 Late night blues med Alain Apaloo

Onsdag 8. Januar 21.30 Malik Heding og Palle Klok

Palle Klok og Malik Heding spiller fortolkninger af C.V. Jørgensen, Bob Dylan, Johnny Cash, og andre solide sangskrivere. De spiller musik for folket med en forkærlighed for den gedigne melodi, hvor respekten for blues-ånden er bevaret. Så kom og nyd en aften i godt musikalsk selskab.

01.00 Late night blues med Claus Toft

Torsdag 9. Januar 22.00 Blues Jam med Marco, Laust og Oscar Mukherjee

En supersolid rytmegruppe styrer aftenens begivenheder. Det er supertalentet Oscar Mukherjee der synger og spiller guitar. Det er åben scene med potentiale – kom med dit instrument og deltag eller tag en lytter, der sker tit overraskende ting.

Fredag 10. Januar 22.00 Alain Apaloo Trio Entré 70,-

Alain Apaloo (g/voc), Arnold ludvig (b) og Jens Stoklund (d)
Alain Apaloo er en guitartroldmand fra Togo. I mange år har han spillet i forskellige konstellationer på Mojo og hver gang er det guitarblues af den spektakulære slags. Inspirationerne kommer fra bl.a. Johnny Winter, men Alain Apaloo er både opfindsom og eksperimenterende, når han kaster sig ud i en fredag aften med musik, der går lige i benene.

”Musique extraordinaire”

Lørdag 11. Januar 22.00 Shakedown Jamboree Entré 80,-

Paul Banks (voc/g), Olav Poulsen (g), Peter Nande (voc/hca/b/perc), Tim Lothar (voc/g/d) og Svante Sjöblom (voc/g/d)
Peter Nande har denne lørdag samlet et forrygende hold af rootsorienterede bluesmusikere, som på kryds og tværs vil indgå i hinandens numre. Det er med el på spaden og trommer. Det er organiseret rootsbluesjam med fede solister. Når fx Peter Nande spiller et af sine numre, så spiller Svante Sjöblom trommer og i næste nummer er det Peter Nande, der spiller baljebas mens Tim Lothar styrer trommerne og Svante spiller guitar og synger mens Paul Banks spiller mandolin og synger kor og Olav leverer soloen – der er lagt op til musikalsk leg af den spidsfindige slags når disse herrer mødes på Mojo.

Søndag 12. Januar 21.30 LP Simonsen

En ægte bluesmand. LP Simonsen har i årevis spillet The Blues. Med et repertoire der spænder over gamle støvede klassikere til egne originale “tunes” formidler LP et moderne bud på gammel blues.

Mandag 13. Januar 21.30 Monday Juke Joint med Peter Skjerning

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det guitaristen Peter Skjerning, der er hovednavnet og Alain Apaloo der er vært .

Tirsdag 14. Januar 21.30 Tuesday Night Brass Band

Peter Marott (trompet/voc), Mads Mathias(sax), Johan Bylling Lang (sax), Anders Larson (trombone), Henrik Silver (Sousafon), Søren Frost (stortromme) og Esben Duus(lilletromme)

I TNBB er det musikernes fælles kærlighed for udadvendt, superswingende old-school funk, New Orleans 2.nd line, jazz, soul og blues, der er på plakaten. Hvis du kan lide Dr. John, The Meters, Jon Cleary, Ray Charles osv, er TNBB et must. Spændende og overraskende gæster dukker op i løbet af aftenen og fuldender oplevelsen af et band der spiller ”Music That Makes People Dance”

01.00 Late night blues med Alain Apaloo

Onsdag 15. Januar 21.30 Frankies Roots

Frank Rothstein (piano/voc), André Preuthun (g) og Thomas Hvass (hca)
Frankies Roots spiller en god blanding af Delta-blues, boogie og New Orleans-inspireret blues.

Trioen er en rutineret og swingende helhed, der sætter godt gang i dansegulvet!

01.00 Late night blues med Claus Toft

Torsdag 16. Januar 22.00 Blues Jam med Marco og Laust og Morten Lunn

En supersolid rytmegruppe styrer aftenens begivenheder. Det er åben scene med potentiale. Det er the Fried Okras frontmand Morten Lunn der lægger ud. – kom med dit instrument og deltag eller tag en lytter, der sker tit overraskende ting.

Fredag 17. Januar 22.00 Thorbjørn Risager med Band Entré 130,-

Thorbjørn Risager (voc/g), Peter Skjerning (g), Emil Balsgaard (keys), Kasper Wagner (sax), Peter Kehl (trompet), Søren Bøjgaard (b) og Martin Seidelin (d)

Thorbjørn Risager er en af landets allerbedste sangere, som de seneste 6-7 år har stået i spidsen af sit 7 mands orkester. En sjælden dansk bluessucces, der er nået langt udover landets grænser. En dejlig stemme og et unikt orkester.

Lørdag 18. Januar 22.00 Øernes Blues Band Entré 70,-

Danny Wouters Wickman (hca/voc), Ken Damkier (g), Jan Hvitved (b) & Carsten Milner (d)
Med 25 års erfaring leverer dette orkester noget af det bedste liveblues man kan få i Danmark. Fede numre af legendariske bluesfolk krydret med egne solide kompositioner. I 2013 fik Øernes den sprudlende mundharpespillende sanger Danny Wouters Wickmann med i front – det er en fest.

Søndag 19. Januar 21.30 Paul Banks

Måske dette lands allerbedste folk’blues musiker.

Mandag 20. Januar 21.30 Monday Juke Joint med Kaja Hjøllund

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det Kaja Hjøllund, der er hovednavnet og Alain Apaloo der er vært.

Tirsdag 21. Januar 21.30 African Night

Alain Apaloo (g/voc), Ayi Solomon (perc/kor), Gorm Bulow (keys), Morten Ankerfeldt (b) og Rasmus Lund (d)
Mojo har genoptaget et forrygende projekt – African Night. Ayi Solomon, Alain Apaloo og Rasmus Lund havde for nogle år siden et sjovt projekt kørende med svedige rytmer og spændende gæster. Denne afrikansk inspirerede legeplads er blevet fornyet med nye gæster og frisk energi. African Night – Happy People

01.00 Late Night Blues med Jake Green

Onsdag 22. Januar 21.30 Dee Dynamics Trio

Danny (g/voc), Jacob Riis (b) og Hannibal (d)

Danny er en ægte bluesmand med Dødsblues som speciale. Han har dog også et kæmpetalent for den gode melodi – hvem siger at dødsblues ikke må være melodisk? Danny holder et break fra de store scener og har slået de musikalske interesser sammen med trommeslageren Hannibal og bassisten Jacob. Der er dømt god storswingende solid dødsblues.

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 23. Januar 22.00 Blues Jam med Ace of Blues

Simon Ørregaard er kapelmester og jamvært. Det er åben scene og Ace of Blues åbner ballet.

Fredag 24. Januar 22.00 The Mojo Makers Entré 70,-

Kasper Osman (voc/g), Kristian Hoffmann (g), Lars Emil Riis (piano), Kristian Bast (b) og Morten Hæsum (d)

Det er den storsprudlende sanger Kasper Osman og hans band The Mojo Makers, der leverer rockede bluestoner med et touch af soul, som går lige i benene. Med originale og stjålne numre fyrer de den af til stor fryd for rock og bluesglade mennesker. Mojo Makers tager den gamle blues, soul funk lyd fra 60′ erne og 70’erne og krydrer den med sex appeal og Mojo. ”The Mojo Makers gives it to you”

Lørdag 25. Januar 22.00 Kenn Lending Blues Band Entré 80,-

Kenn Lending (g/voc), Michael Sunding (keys/voc), Dan Rasmussen (b) og Esben Duus (d)

Hvis man overhovedet kan tale om en skandinavisk “Bluesmand”, må Kenn Lending være noget af det tætteste man kan komme på dette begreb. Selvom medlemmerne af Kenn Lending Blues Band har været skiftene i årenes løb, har bandets unikke sound aldrig ændret sig. I dag, som siden starten i 1980, består kvartetten af nogle af landets bedste musikere.

Chicago blues når det er bedst.

Søndag 26. Januar 21.30 Esben Just

Landets “førstepianist” Esben Just indtager scenen med vanlig charme og storspil. Bagmanden og forgrundsfiguren i Skipper-Just-Frost spiller denne aften helt alene. Med sin vanlige New Orleans inspirerede pianostil leverer han numre af bl.a. Dr John og Professor Longhair men der bliver også plads til egne originale sange.

Mandag 27. Januar 21.30 Monday Juke Joint med Lea Thorlann

Monday Juke Joint er en åben akustisk scene med et hovednavn og en vært. Denne mandag er det sangerinden Lea Thorlann der er hovednavnet og Alain Apaloo der er vært .

Tirsdag 28. Januar 21.30 Soulful Tuesday med Jonas Rendbo, Amanda Wium, og Frederica Bohr

Sidste nye skud på stammen af “klubber” på Mojo. Denne aften står i soulmusikkens tegn det er Sahra da Silva der er vært og hun får selskab af tre forrygende soulartister som hun pæsenterer for Mojo’s publikum.

01.00 Late Night Blues med Alain Apaloo

Onsdag 29. Januar 21.30 Troels Jensen & the Healers featuring Blue Horns & Bells of Joy – Ikke Ryger Koncert.

Troels Jensen (g/voc/p), Michael Lee Rasmussen (g), Knut Henriksen (b), Asmus Jensen (d), Anders Gaardmand (sax), Bob Rockwell (sax), Nis Toxværd (sax), Lea Thorlann (kor) og Pia Trøjgård (kor)
Troels Jensen er yderst anerkendt i bluesbranchen og har været frontfigur i bandet Delta Blues Band, ligesom han har spillet sammen med Billy Cross i Delta Cross Band. Nu er han frontfigur for det ni mand store bluesorkester, The Healers. “Look This Way – det er et sjældent godt band”

01.00 Late Night Blues med Claus Toft

Torsdag 30. Januar 22.00 Blues Jam med Marco og Laust

En supersolid rytmegruppe styrer aftenens begivenheder. Det er åben scenen med mega potentiale – kom med dit instrument og deltag eller ta’ en lytter, der sker tit overraskende ting.

Fredag 31. Januar 22.00 The Fried Okra Band Entré 70,-

Morten Lunn (g/diddley-bow/voc), Thomas Foldberg (g/hca) og Thomas Crawfurd (d/perc/mandolin)
The Fried Okra Band har lige udgivet deres tredje Cd ”There’s a world outside my door”. The Fried Okra Band har opfundet deres egen betegnelse for deres musik –”Northern flatland grooves” – med tanke på det flade København og Danmark, de kommer fra. ”There’s a world outside my door” er fyldt med bandets egne sange, som uden tvivl har rødder i den amerikanske bluestradition. Sangene er båret af simple hypnotiske riffs, gentagende grooves og bluesinspirerede klange, som The Fried Okra Band leverer med stor intensitet.