Nina Massara er tilbage

Tekst: Jakob Wandam

Den danske sangerinde Nina Massara, som i dag bor i Nashville, Tennessee, albumdebuterede i 2017 med Watch me. Pladen var skrevet og produceret af Morten Wittrock, men blev udsendt på det amerikanske pladeselskab CSP Records.

Bluesnews.dk kvitterede med en anmeldelse, der kaldte Watch me ”et lysende eksempel på et album, hvor stemme, sangskrivning, arrangementer og produktion går op i en højere enhed med den visuelle præsentation og skaber en kunstnerisk identitet, som fremstår fokuseret og målrettet” (læs hele anmeldelsen her).

Siden har Nina Massara imidlertid holdt en længere tænkepause, men den er nu vel overstået. Hun står nu på egne ben og er som independent artist klar med en række singler, hvoraf den første, ”Postcard”, blev lanceret den 1. februar.

Nye sange

”Postcard” stammer tilbage fra 2017, hvor Nina Massara netop var flyttet til New Orleans fra København. De kommende singler vil være nye sange, skrevet og produceret af Nina Massara selv og indspillet med Nashville-musikere. Med på holdet har hun også Mike Makowski, som var en del af producerteamet på Amy Winehouses Back to black-album, der vandt fem Grammyer.

Nina Massara er erklæret feminist og fortæller til Bluesnews.dk, at hun ønsker at bruge sin position som uafhængig kunstner til at tale om nogle ting, som er vigtige i forhold til at være en ung kvinde – både i musikindustrien og i vores samfund.

Derfor bliver hver af de nye singler lanceret ikke blot med en musikvideo, men også med en ”Behind the song”-video, hvor Nina Massara fortæller om de tanker og oplevelser, der ligger til grund for sangene. Den første af disse mini-dokumentarer kan ses her:

 

”Bonusnummer”

I alt fire singler er planlagt til offentliggørelse frem mod sommeren: ”Postcard”, ”Consent”, ”80bpm” og ”Shit”. På sidstnævnte er der gæsteoptræden af neo-soul/hiphop-kunstneren Vacie Perry alias Priestess of Planet X.

Endelig vil man nok kunne forvente et ”bonusnummer” til sommer i form af den dansksprogede sang ”Bourbon St.”.

Sangene vil kunne findes på de gængse download- og streamingtjenester.