Ny festival er ikke ”kun for forrykte”

Tekst: Jakob Wandam

Kun for Forrykte Festival er et nyt initiativ, som sætter Nordfalster på det danske festivalkort. Arrangementet afholdes første gang den 7.-8. juni 2019 i parkanlægget i Stubbekøbing.

Bag Kun for Forrykte Festival står Frederik Schnoor, der også kendes som sanger og guitarist i bluesrockgruppen Freddy and the Phantoms. Desuden turnerer han som medlem af de genopstande Beefeaters (læs mere her), og netop dén gruppe er på det foreløbige program til Kun for Forrykte Festival.

Psykedelisk bluesrock

The Beefeaters: Torben Guldager Rasmussen, Morten Kjerumgaard Reumert, Rune René Hansen, Frederik Schnoor)
Foto: Søren Schnoor

Lige som Beefeaters spiller også bandet Syreregn inden for den psykedeliske bluesrock-tradition, og det er helt bevidst, at ånden fra 1969 er ført ind i Kun for Forrykte Festival. 2019 er nemlig 50-året for Woodstock-festivalen, der for mange står som hippie-kulturens kulmination.

– “Kun for Forrykte Festival” er et drømmeprojekt, som jeg nu endelig fører ud i livet. Jeg kunne ikke forestille mig at gøre det et bedre tidspunkt end i 50-året for Woodstock-festivalen, som jeg på mange måder er inspireret af. Hvem skulle have spillet til Danmarks egen Woodstock? Jeg mener vi har nogle stærke bud her på festivalen, siger Frederik Schnoor i en pressemeddelelse.

Dansk syrerock

Ud over Beefeaters er dansk syrerocks storhedstid repræsenteret ved Niels Skousen (halvdelen af legendariske Skousen & Ingemann) samt Stepp 2, der er en slags moderne reinkarnation af Steppeulvene.

Niels Skousen

Af nyere danske navne kan man høre singer/songwriterne Mathilde Falch og Laursen samt grupperne Sorte Fugle og The Blue Van.

Desuden vil der være music talks ved musikskribenterne Steffen Jungersen og Jan Poulsen, kunsthåndværk samt mulighed for at købe mad og drikke fra foodtrucks og mikrobryggerier og meget andet.

Festivalens navn

Om festivalens navn skriver man i pressemeddelelsen:

”Udtrykket “Kun For Forrykte” stammer fra Herman Hesses roman “Steppeulven”, som bl.a. inspirerede Eik Skaløe til en af sine sange og en generation af unge hippier over hele verden, hvor hovedpersonen må frigøre sig fra sin småborgerlige moral for at opnå åndelig frelse og renselse.

Stepp 2

Kun For Forrykte Festival er i modsætning til ordenes umiddelbare betydning – FOR ALLE som gerne vil tage del i en 2 dages festival i fælleskabets tegn, med bevidsthedsudvidende rock og folkmusik, økologisk mad og gastronomi, mikrobryg, inspirerende talks og fejre 50-året for Woodstock Festivalens budskab om fred og kærlighed. Det er i disse år mere relevant end nogensinde før!

Kun For Forrykte Festival hylder de positive budskaber fra hippiebevægelsen: fri kærlighed og lighed mellem kønnene, ikke voldelig adfærd, åndelighed og kulturel mangfoldighed og tolerance.”

Billetsalg

Billetsalget til Kun for Forrykte Festival er allerede i gang, og billetterne kan købes på festivalens hjemmeside her. I alt cirka 1200 billetter sættes til salg

Spilleplan og endeligt program offentliggøres ultimo januar 2019.