Nyt album: ‘How it feels to be Frank’ – Frank Lauridsen

cover_how_it_feels_highresDet lille selskab Giant Sheep Music fortsætter ambitiøs indsats for danske kunstnere med noget på hjerte – nu med release af Frank Lauridsens comeback album den 20. marts.
Engang sang han om ”things turns to grey”. Og det var hvad de gjorde, da Frank Lauridsen for en snes år siden røg ud af rampelyset. Alt gik helt i gråt og karrieren i sort. Forsangeren i 70’ernes danske rock-flagskib, Midnight Sun, fik muskelgigt og mistede beatet.

FRANK ER TILBAGE!
Efter flere operationer og langvarige behandlinger får en af de bedste danske sangstemmer comeback med et spritnyt album, ’How it feels to be Frank’, udgivet af Giant Sheep Music. Miraklernes tid er altså ikke forbi – og det endda i mere end én forstand. Helbredelsen er et under – og albummet i sig selv er intet mindre end mirakuløst.
”Shit happens, men jeg tænker ikke mere på det. Jeg har meget at indhente og ser frem til en spændende release”, siger Frank. Han retter en stor tak til Giant Sheep Music, produceren Lars H. Nissen og vennerne Ivan Pedersen og Allan Mortensen, som synger kor på skiven. Det samme gør i øvrigt også Allans datter, Veronica Mortensen, samt Niels H.P. m.fl.

2 LÅNTE + 10 ORIGINALE
’How it feels to be Frank’ er en dedikation til rhythm & blues, soul og country. Ja, det indeholder endda nogle få rock ballader og et twist af gospel. Traditionelle genrer, men med en friskhed, der giver relevans for 2014. Albummet indeholder 2 lånte og 10 originale sange med en besætning og instrumentering gedigent udført på hver eneste plads, med et næsten overlegent overskud.
Det ene øjeblik væltes man omkuld på gulvet af Franks vitalitet, for i det næste at blive svøbt i et varmt tæppe af inderlighed.
Åbningsnummeret ’Shake that Rhythm’ afslører en udpræget sans for at skabe soulet og funky stof, hvor den ’sorte’ stemme kommer til sin ret. Franks stemme er ofte blevet betegnet som en hybrid mellem Ray Charles og Steve Winwood, men i dag er den modnet, hærdet og krydret, så den umiskendeligt helt og fuldt er Franks egen.

GAMMEL KLASSIKER FÅR NYT LIV
Det fede ved dette album er, at veteranen mixer nyt og ældre materiale, så der også er blevet plads til en ny fortolkning af det gamle hit, ’People get Ready’ – vel at mærke med Franks funky finger- aftryk på et nyt dynamisk b-stykke. Summen af det hele rummes i skivens sidste nummer, ’Burn my Bridges’ – en smuk og følsom ballade, der når helt ind under huden.

Køb cd’en her.