Roots Week i Skanderborg.

Esben Just Trio Esben Just Trio

Walthers Musikcafé i Skanderborg åbner fra mandag d. 11 til onsdag d. 13 maj dørene op for 3 dages bluesfestival, der kommer til at indeholde bands der slår rødder i bluesens hjemstæder, New Orleans og Chicago. Shades Of Blue + support Gumbo Ya-Ya!, Big O & The Blue Quarters og Esben Just Trio. Det bliver 3 dage med shuffle, second line og kolde fadøl!

Mandag d. 11 sparkes festivalen i gang med ingen mindre end SHADES OF BLUE.  Her vil du opleve James Loveless’ unikke bluesvokal sat sammen med Uffe Steen der ubesværet får guitaren til at synge, til at græde eller til at le mens han som en tryllekunster river medrivende riff’s ud af ærmet. Morten Brauner og Claus Daugaard lægger den solide bund af bas og tromme, så der er alle ingredienser for en sublim start på ugen.

Ikke nok med dette, så bliver publikum også forkælet med et ungt fremadstormende New Orleans orkester ved navn GUMBO YA-YA!, som varmer jer op til Shades of Blue. Orkesteret består af 6 unge mænd fra Aarhus området, der allerede i en tidlig alder har fanget essensen af New Orleans bluesen. Med Philip Akrofi på bas og Aske Bendixen på tromme sørges der for et bundsolidt groove der krydres med Emil Daugaards excentriske klaverspil, Laurids Vest på Tenor Sax og Jonathan Meyer på Trombone. Sidst men ikke mindst, Angelo Bannister på en stærk og unik vokal. Vel at mærke, varmer Daugaard Junior for første gang op for Daugaard Senior, hvilket i sig selv er en historisk begivenhed.

Tirsdag fortsætter Roots Week med BIG O & THE BLUE QUARTERS. Bandet er et af de nyere navne på den lokale bluesscene, men har allerede markeret sig stærkt med flere koncerter. Forbillederne for den unge kvartet er ”old school blues”, som swinger og gynger med hjertet og sjælen. Bandet består af Oscar Martin Eriksen på vokal og harpe, Søren Schack og lokale Frederik Tygesen på hver deres guitar, Jais Eriksen på Bas og Mathias Rindom på trommer – så der er dømt shuffle på bedste blues manér!

Den sidste dag sluttes festivalen af med et brag af en koncert. Walthers Musikcafé kan nemlig præsentere selveste ESBEN JUST TRIO. Esben Just har dedikeret sig selv til musikken, som vi kender den fra New Orleans… sumpet, groovy og medrivende. Glæd dig til en koncert i selskab med en unik pianist og historiefortællinger, der vil tage dig med på en rejse, hvor du både vil komme til New Orleans, ud på kanten af sædet og dybt ind i musikken. International klasse.  Med sig har Esben i trioen trommefænomenet Niels Ratzer og superbassisten SP.

Til denne afslutningskoncert er det vigtigt at huske, at dagen efter er en helligdag, så der kommer til at være rig mulighed for at ryste røven og få en ekstra kold. Koncerten starter også en time senere, kl 21:00, så der burde ikke være nogen undskyldning for at blive hjemme denne sidste dag på årets Roots Week – Skanderborgs største mini blues festival. Vi glæder os utroligt meget til at huse disse 3 forrygende koncerter for jer.

Biletter kan købes her