Seasick Steve til Heartland Festival

Seasick Steve
Foto: Jakob Wandam

Tekst: Jakob Wandam

Heartland Festival 2020 finder som hvert år sted i slotsparken omkring Egeskov Slot ved Kværndrup på Fyn. Festivalen spænder over tre dage – fredag den 29. til søndag den 31. maj 2020 – og byder på live-samtaler, mad for feinschmeckere, samtidskunst og ikke mindst musik.

Festivalen har offentliggjort de første navne på musikprogrammet for 2020, og blandt dem er den amerikanske bluesmusiker Seasick Steve.

Seasick Steve, hvis borgerlige navn er Steven Wold, er noget så sjældent som en bluesmand, der har været i stand til at bryde igennem hos det brede mainstream-publikum i indeværende årtusind. Det skete især takket være en tv-optræden på BBC i 2006, som du kan se noget af her:

Aflyst festival

Seasick Steve spiller hovedsageligt hill country og delta blues og boogie. Med sig på Heartland Festival har han sin faste trommeslager Dan Magnusson. Seasick Steve selv synger og spiller guitar og diverse andre strengeinstrumenter som banjo og diddley bow.

Seneste album-udspil fra Seasick Steve er Can u cook?, der udkom i 2018. Han har flere gange optrådt i Danmark, sidste gang i 2018. Her skulle han have spillet på Komos Festival i København, men da denne blev aflyst, arrangeredes i stedet en koncert i Store Vega.

På sommerens Heartland Festival er Seasick Steve sat på programmet lørdag den 30. maj. Andre musiknavne på den kommende festival er The National, The Cardigans, Caroline Polachek, Efterklang, Jenny Beth, The Jesus & Mary Chain, Kurt Vile, Phlake, Psyched Up Janis og Rufus Wainwright. Flere navne vil blive tilføjet løbende.

Læs mere på Heartland Festivals hjemmeside her.