The Pocket Players spiller ærlig blues i Vollsmose Kulturhus.

The Pocket PlayersAf Peter Widmer.

The Pocket Players er et nyt blues band fra Århus, som består af gamle kendinge. Bandets omdrejningspunkt er den karismatiske sanger og guitarist Ole Bech, der sammen med resten af The Pocket Players leverer “The Blues”, hver gang de går på scenen – med en sjældent set energi og indlevelse. Meget råt, enormt ærligt og utroligt smukt.

The Pocket Players spiller deres debut-koncert på Fyn i Vollsmose Kulturhus torsdag den 11. december 2014, kl. 20 – 22. Billetter i forsalg til 40 kr. på Kulturhusets hjemmeside; 50 kr. i døren. Der er adgang for publikum fra kl. 19:30.

Foruden den karismatiske Ole Bech består The Pocket Players af Palle Hjort (Savage Rose, Poul Dissing, Ole Frimer Band) på orgel, Søren Poulsen (Peter Sommer, Ester Brohus, Signe Svendsen) på trommer og Henrik Poulsen (Johnny Madsen, Ole Frimer, Alan Haynes) på bas. Alt i alt nogle musikere med masser af erfaring.

The Pocket Players opstod fordi de fire musikere, som kender hinanden gennem det danske bluesmiljø, alle ønsker at spille blues som det er bedst, nemlig traditionelt, men uden nogle regler, så leg og personlig musikalitet får en central rolle, både under indspilning og til live koncerter.

Debut-cd’en med The Pocket Players, ”Acid Blue Horizon” udkom til fine anmeldelser i 2013, og er en absolut høreværdig skive, der emmer af spontanitet og musikalitet. Og har man tilmed oplevet bandet én gang ”live”, kommer man helt sikkert igen, næste gang The Pocket Players er i nærheden.

Måske undrer man sig over bandnavnet The Pocket Players? Men nej, tankerne skal ikke ledes hen på lommebilliard eller andre lumre fortolkninger. Det at være en “pocket player” eller “playing in the pocket” er et udtryk som stammer fra bluesmiljøet i sydstaterne. En pocket player har et solidt swing og passer på det med næb og klør. Når et helt band er “in the pocket” betyder det at alle ånder sammen og spiller solidt musik bygget på et stærkt fundament af sikre ”grooves”. Og det er præcist det The Pocket Players gør.

The Pocket Players er nu klar med deres 2. plade som kort og godt hedder “The Pocket Players”. Cd’en blev indspillet i sommeren 2014, og er en plade som ”groover” stramt men lever frit. The Pocket Players har fundet deres egen vej ind i blues genren. Sangene er originale, skrevet af Ole Bech og lyder er rå og spontan – så blå som blues kan blive.

Der er lagt op til en ganske særlig blues-oplevelse, når The Pocket Players rammer Vollsmose Kulturhus.

Koncerten er støttet af Odense Musikudvalg og Statens Kunstråd.

Læs mere på Vollsmose Kulturhus hjemmeside.