“The Young Generation of Blues” på Rampelys

bsharpLørdag den 22. april blænder spillestedet Rampelys i Silkeborg op for to af den skandinaviske bluesmusiks unge håb ved en dobbeltkoncert arrangeret af B’Sharp – Silkeborg Rhythm’n Blues Association.

Kl. 21.30: Ida Bang & the Blue Tears (S)

Ida Bang & the Blue Tears er et ungt svensk bluesband med base i Stockholm.

I 2015 vandt de Swedish Blues Challenge og repræsenterede Sverige ved European Blues Challenge i Italien i 2016. Her blev det til en flot fjerdeplads ud af 20 bands fra hele Europa. Bandet blev dannet i 2013 og udgav deres første cd Possibilities i 2016.

Frontfigur i bandet er den 26-årige sangerinde Ida Bang. Hendes store stemme og karisma fylder godt i rummet. Hun er tydeligt inspireret af Bonnie Raitt og Susan Tedeschi. Hun har også indspillet på dansk grund, og det gjorde hun faktisk med en anden svensk sangerinde – Lisa Lystam – hvor de sang kor på Thorbjørn Risager & the Black Tornados live-udgivelse Songs from the road.

Bandet bag Ida Bang – The Blue Tears – er fire unge, talentfulde musikere, som har et passioneret forhold til bluesen. Med respekt for de gamle traditioner efterlader de et stærkt indtryk med deres groove og feeling.

Kl. 20.00: Tygesen Trio (DK)

I det aarhusianske bluesmiljø taler man stadig om de aftener, hvor den nu 21-årige Frederik som ung teenager dukkede op til lokale jamsessions og blueskoncerter og blev inviteret op på scenen af de optrædende til et nummer eller to. Siden da er det gået stærkt, og denne unge musiker er i fuld gang med sin egen karriere, bl.a. som guitarist i bandet Big O & the Blue Quarters. Frederik Tygesen er guitarist og sanger med et talent og en teknik ud over det sædvanlige.

I 2016 har han spillet en del solokoncerter og opvarmet for bl.a. Mike Andersen og Freddy & the Phantoms. Til april kan han opleves på Rampelys i Silkeborg, hvor der er premiere på hans nye trio bestående af bassist Filip Dybjerg og trommeslager Mathias Rindom. I den anledning udsender gruppen deres debut-ep – der udkommer her i april måned!

Rampelys, Bindslevs Plads 6, Silkeborg
Lørdag den 22. april kl. 20
Adgang fra kl. 19.30
Billetter kan købes her.

bang