To nye stærke navne klar til årets Bluesfestival i Horsens.

diunnagreenleaf JohnNemethBilletsalget til Bluesfestivalen går forrygende – og der er stadig mulighed for billige partoutbilletter.

Endnu to stærke navne er klar til efterårets Bluesfestival i Horsens: Fredag d 31. oktober er det Grammy-vinderen sanger Diunna Greenleaf og hendes band Blue Mercy, der også bl.a. har høstet flere Blues Music Awards, som træder ind på festivalens store scene på Horsens Ny Teater. Diunna Greenleaf, der stammer fra Houston, formår at smelte soul, blues og gospel sammen til en følelsesmæssig stjernestund – også derfor glæder Blueskartellets formand Carsten Mellson til besøget fra Texas.

– Diunna Greenleaf er uden tvivl en af tidens største bluesdivaer og hendes stemmepragt hører til de allerbedste og smukkeste, siger formanden.

Han er også særdeles godt tilfreds med det andet nye navn på festivalplakaten: amerikanske John Németh, som kommer til Horsens lørdag d 1. november med en frisk Blues Music Award i kategorien ”best soul blues male artist”.

– John Németh er blevet kaldt ”den bedste hvide bluessanger nogensinde” og bluesguitaristen Junior Watson har kaldt hans stemme ”a national treasure”. Samtidig har han og bandet The Bo-Keys et væld af priser og nomineringer med sig, så der er lagt op til en intens oplevelse på Kulisselageret, siger Carsten Mellson.

Blueskartellet er desuden godt på vej mod en salgsrekord: Aldrig tidligere er der solgt så mange billetter på forhånd på dette tidspunkt, tre måneder før festivalen.

– Vi er allerede oppe på et trecifret antal, og der er fortsat Early Bird-rabat til de hurtige nogle dage endnu: Til og med på søndag er prisen for begge dage kun 450 kr. Fra mandag d 11. august stiger prisen til 500 kr., men kun indtil onsdag d 3. september – herefter bliver prisen 550 kr., siger Carsten Mellson, der forventer at have festivalens endelige program helt på plads inden for kort tid.

Endagsbilletter koster i øvrigt 325 kr., både til fredag og lørdag, og alle typer af billetter kan købes via Billetlugen samt på Horsens Ny Teater.

De to nye og stærke navne supplerer ikke mindst årets topnavn, engelske Ten Years After, som spiller fredag aften på HNT. Desuden tæller listen over navne bl.a. danske Mike Andersen, der kommer med en frisk albumudgivelse i rygsækken; sydafrikanske Dan Patlansky, som i fjor væltede publikum med en elektrificerende koncert; veteranerne fra Delta Blues Band i smukt samspil med den afrikanske Queen of Blues Miriam Mandipira samt mange flere.
Bluesfestivalen arrangeres og præsenteres af Blueskartellet i Horsens; i tæt samarbejde med Horsens Ny Teater og Kulisselageret og med opbakning fra Horsens Kommune, Statens Kunstråd, Nykredit, Hørebutikken, Biledgaard Profil, Big Tone Music Shop, Horsens Folkeblad og Filips Sten- og Billedhuggeri.

Læs mere på Blueskartellet.dk